JAKOV PRKIC/CROPIX
RAZOČARANI ŠVEĐANIN

Gustafsson: Ne strahujem od smjene!; Tomić: Imali smo gard pobjednika, fantastičnih 45 minuta!

‘Donijeli smo puno loših odluka u prvom poluvremenu, na kraju nismo uspjeli preokrenuti utakmicu‘
Piše: SN, Jurica RadićObjavljeno: 29. kolovoz 2021. 23:52

Hajduk je u nedjelju izgubio prvo mjesto, a Rijeka s punim plijenom napustila Poljud (1-2). Pogoci Tomečaka (21') i Drmića (43') iz prvog poluvremena pokazali su se na kraju kao nedostižna prednost za Splićane kojima je nadu golom u 54. minuti vratio Elez, ali do potpunog povratka u utakmicu na kraju nije došlo.

"Donijeli smo puno loših odluka u prvom poluvremenu. A bili smo prisiljeni i na brzu izmjenu (ozljeda Lovrencsicsa). Pokušavali smo preokrenuti utakmicu, ali nismo uspjeli", rekao je strateg Bijelih Jens Gustafsson koji je usput i čestitao svom suparniku.

- Rezultat je za nas veliko razočaranje. Izgubili smo balans u prvom dijelu, a imali smo i zamjenu koju nismo namjeravali napraviti. U drugom dijelu smo bili bolji, međutim nismo uspjeli stvoriti više opasnijih prigoda protiv Rijeke koja je stajala dosta nisko u obrani. Razočaran sam ostvarenim rezultatom, ali ne strahujem od smjene. Mi smo napadačka momčad i moramo napredovati u tom segmentu. Treba gledati u budućnost, prema nastavku lige. Kalinić? Još uvijek je u sličnoj situaciji kao i prošli tjedan i zato smo odlučili da brani Posavec.

S druge strane, Goran Tomić morao je biti zadovoljan s tri nova boda.

"Pokazali smo gard pobjednika protiv kvalitetnog protivnika na njihovom terenu i to me najviše veseli. Igrači su odigrali fantastično prvo poluvrijeme. Mogli smo stvoriti i veću prednost u prvih 45 minuta... U nastavku smo malo pali, ali mislim da smo zasluženo pobijedili", prokomentirao je trener gostiju.

"Bilo je teško stvoriti čiste prilike, ali uspjeli smo zaprijetiti nakon našeg prvog pogotka", dodao je Gustafsson koji je potom upitan je li ozljeda Lovrencsicsa na startu utakmica bila ključni trenutak?

"Ne mogu reći ključan trenutak, ali svakako vrlo važan jer on je jedan od naših najiskusnijih igrača", zaključio je Šveđanin.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 04:30