GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
Mamić najavio derbi

‘Hajduk ima pojedinačnu igračku kvalitetu odmah iza Dinama, to nam treba biti upozorenje...‘

‘Tramezzani? Dobar trener, kojega prati imidž tvrdog trenera koji polaže više na defenzivu‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. siječanj 2021. 16:55

Zadnji derbi u Maksimiru bio je povratnički Zorana Mamića na Dinamovu klupu, a nakon njega produbila se kriza u momčadi, Hajduk je slavio i Dinamu ostavio brojne upitnike uoči nove sezone i novog europskog pokušaja. Šest mjeseci kasnije Splićane dočekuje "pročišćena" momčad, koja još živi u Europi i koja je u međuvremenu slavila u derbiju na Poljudu, ali i momčad koja teže no što je naviknula brodi prema HNL-naslovu i na tom joj putu tri boda u ovoj utakmici trebaju "pod mus".

- Ritam je strašan, zgusnut, to znamo otpočetka i treba se adaptirati. Čeka nas treća velika utakmica od nastavka sezone, derbi s Hajdukom, svi znamo kakva je to utakmica bez obzira na stanje na ljestvici. Ostali su nam dužnici iz zadnje utakmice u Maksimiru i napravit ćemo sve da isperemo taj gorak okus poraza - rekao je u jednom dahu Zoran Mamić, Dinamov trener, koji već drugu utakmicu zaredom vodi protiv novog trenera na suparničkoj klupi. U Gorici je to bio Oreščanin, sad je Tramezzani.

- Novi treneri su njihove brige, možda i slatke brige, rezultat je taj koji će pokazati što znači novi trener. Ali, mi se moramo okrenuti sebi. Segment u kojem moramo biti bolji jest realizacija, svakako moramo zabijati više golova, koristiti bolje naše šanse, kojih je bilo jako puno. Zabili smo četiri gola i to je malo s obzirom na broj prilika, moramo biti bolji i u fazi obrane.

Da je Dinamo izgubio od Gorice moglo bi se govoriti o krizi rezultata, ovako to ipak ne izgleda tako loše, iako onaj poraz od Rijeke sigurno peče.

- Može se pričati o rezultatu, ali kad je riječ o igri, pogotovo prema naprijed, dominiramo, stvaramo šanse. Jedino ta realizacija i obrana su malo lošiji. Ta obrana je hvaljena tijekom prvog dijela sezone, ali nije samo ona kriva, cijela momčad daje i prima golove. Moramo biti koncentriraniji i željni da spasimo naš gol i još agresivniji i koncentriraniji da zabijemo gol.

Vratimo se Hajdukovom novom treneru... S obzirom na njega, kakav Hajduk Modri očekuju u srijedu?

- Radi se o dobrom treneru, kojega prati imidž tvrdog trenera koji polaže više na defenzivni dio igre. Iako Hajduk takav nije bio u Šibeniku, bio je ofenzivniji, vidjet ćemo kakav će biti u Maksimiru. Hajduk je Hajduk, ima pojedinačnu igračku kvalitetu odmah iza Dinama i nevjerojatno mi je da su s tom kvalitetom tu gdje jesu. Ali, to i nama treba biti upozorenje, ti igrači u jednoj utakmici mogu puno toga napraviti.

Što se tiče Dinamova igračkog kadra, tu nema upitnika?

- Svi su spremni, vraća se Majer, tako da ćemo moći sastaviti najbolju moguću momčad!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:00