Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
SPLIĆANIMA LAKŠE UTAKMICE

HAJDUK SADA OČEKUJE PET UZASTOPNIH POBJEDA Na Rujevici je cilj ostvaren, a sada Splićani žele iskoristiti 'blagodati' rasporeda

Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 16. rujan 2019. 10:13

Hajduk je ispunio svoj zadatak, Splićani su na Rujevici ostali neporaženi i - kako je obećao trener Damir Burić uoči derbija - održali su se na prvom mjestu HNL-a s jednakim brojem bodova kao i Dinamo. To je najvažniji element jadranskog derbija što se tiče splitske momčadi.

- Poslije ovih 1-1 faktički nitko nema prava pitati kako se igralo - rekao je Ivan Pudar odmah poslije utakmice. Nekadašnji vratar Hajduka se osvrnuo i na izbor trenera Burića u odnosu na čuvara mreže. Jer kod nekih je vladala dilema Posavec ili Ljubić…

- Burić je dobro odabrao, ipak je Posavec zaslužio poziciju prvog vratara. A, ruku na srce, bio je najbolji igrač Hajduka u derbiju.

Hajduk je opet u prvom poluvremenu igrao neaktivno, sporo, s brojnim povratnim i paralelnim dodavanjima, tako da se dobio utisak kontrole igre. Međutim, kada su primili gol, nastavili su u istom „klaj-klaj“ ritmu. U drugom poluvremenu je izgledalo kao da se Burićeva momčad trgnula, pa preuzela inicijativu, a prava je istina - kako je zaključio Dražen Mužinić, veliki as Hajduka - „Rijeka ju je prepustila“…

- Drago mi je da nismo izgubili - rekao je Frfa Mužinić - jer su ovi u Rijeci najžešći protiv Hajduka. Dok sam igrao, još kao junior na Kvarnerskoj rivijeri ili prvenstvu, kasnije kao prvotimac, vodio sam zajedno sa svojim suigračima teške borbe. Oni su oduvijek patili, a to je i danas, za epitetom „majstor s mora“ kao da ga mogu oduzeti Hajduku.

Hajduk doista nije pokazao naročitu igru, Splićani nisu imali širinu, gurali su loptu kroz sredinu, previše griješili u dodavanjima, ali su nesumnjivo, što je apostrofirao Pudar, znatno bolje fizički pripremljeni od svojih rivala.

S velikim zanimanjem čekao se nastup Filipa Bradarića, koji je nesumnjivo pojačanje za Hajduk, ali će se tek trebati dogoditi uhodavanja s drugim igračima iz manevra. Marin Jakoliš je napokon došao do prilike da nešto pokaže, po pojedinim akcijama osjeća se da ima brzinu, ali je to ipak daleko od najava po kojima je on „šibenska napast“.

Jakoliš i Jairo sa svojim suigračima nisu stvorili pravu priliku, jer je izjednačujući gol Tonia Teklića u 77. minuti rezultat izvanrednog šuta s velike distance, s preko dvadeset metara, kojeg - vidjelo se na televizijskoj snimci - vratar Prskalo nije mogao uočiti od izvora, od trenutka udarca, jer su mu smetala trojica obrambenih igrača. No, gol je sjajan, pa se čak moglo dogoditi da se Burićeva momčad u završnici domogne i punog bodovnog plijena. Ipak, svekupno gledano, domaćini su imali više šansi, osim gola, dvaput su pogodili stativu i može se kazati da Rijeka ima za čim žaliti.

- Mene iz utakmice u utakmicu oduševljava igra Ismajlija u obrani, njegova duel igra je perfektna i što je najvažnije on ne upada u opasnost da nešto pokušava izgraditi, kreirati, već loptu daje prvom slobodnom - rekao je Mužinić.

A sada u pet slijedećih rundi, znači do 13. kola prvenstva, Hajduk ima mogućnost nanizati pet pobjeda, tri kod kuće trebale bi biti neupitne: Inter, Varaždin, Slaven Belupo, a dvije na gostovanjima protiv Istre 1961 i Lokomotive po tradiciji za „bijele“ nisu teški zalogaji.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 02:52