IVAN PERIC/CROPIX Cropix
Zaboravljeni junak Mario Čuić

Hajdukov junak nestao u samo pola godine! Govorili su da je ‘novi Baka Slišković‘, a danas ga nema nigdje

Po 45 minuta su mu ponudili Vukas i Primorac, ali od početka studenoga nema minutažu u prvoj momčadi
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 26. siječanj 2021. 17:01

Usporedbe su bile grandiozne, jer Mario Čuić bio je prvi igrač Hajduka koji je postigao dva pogotka u maksimirskom derbiju nakon gotovo 36 godina. Baka Slišković i nakon njega 19-godišnji Čuić. Baka za remi 2:2 u prosincu 1984., a Čuić za pobjedu 3:2 u srpnju 2020. Šest i pol mjeseci kasnije Čuić bilježi skromnu minutažu, u Šibeniku je utakmicu odgledao s klupe što je čak i pomak u odnosu na jesensku završnicu kada je u većini dvoboja imao ulogu promatrača.

U srpnju je Mario Čuić u Maksimiru bio najveće iznenađenje. Strijelac dva gola, vezni s ofenzivnim sklonostima, igrač koji je tek dva mjeseca prije tog derbija preselio iz juniora u seniore. Nagli skok u karijeri pojačan je s dva pogotka u derbiju i svi su na velikoj sceni saznali za talenta iz Tomislavgrada.

Ali, u novoj sezoni Čuić nije ni blizu slave koju je stekao golovima u derbiju. Ima tek pet nastupa u prvenstvu s tim da je tri zabilježio još u kolovozu na samom startu. Kasnije je dvaput dobivao po jedno poluvrijeme, starter je bio protiv Šibenika i Osijeka.

Po 45 minuta su mu ponudili Vukas i Primorac, ali od početka studenoga nema minutažu u prvoj momčadi. Pokušavao se nametnuti kroz drugu momčad, odigrao je tri utakmice, ali Tramezzanija za sada nije uvjerio da mu promijeni status s kojim je zaključio jesen. U aktualnoj sezoni ima tek 233 minute, defnitivno premalo kada se u obzir uzmu očekivanja nakon dva gola iz maksimirskog derbija. Samo da ne ostane na tom jednom, zvjezdanom, trenutku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 13:43