Slatke brige za trenera Primorca
 PAUN PAUNOVIC/CROPIX
SASTAV ZA RIJEKU

Hajdukov trener ima gotovo kompletan kadar! Slatke su brige, evo mogućeg sastava za veliki derbi...

Za Rijeku su svi osim Teklića na broju što je jako bitno jer pred Bijelima je jako bitan susret
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 05. prosinac 2020. 20:11

Kompletan je Hajduk, nakon dugo vremena ima Primorac sve igrače na raspolaganju, što je u vrijeme pandemije zaista privilegij, da ne kažemo luksuz.

U kadar su se vratili kartonirani Vušković, na treningu su također Nejašmić i Čolina, koji su propustili dvije posljednje utakmice. Za Rijeku su svi osim Teklića na broju što je jako bitno jer pred Bijelima je susret koji donosi veliku odgovornost, ali ujedno i mogućnost produljenja niza na tri pobjedničke utakmice u seriji. Belupo, Lokomotiva i Rijeka, zvuči jako dobro, tim više što nakon toga slijede Varaždin i Gorica, pa se nudi i mogućnost još duljeg niza pobjeda. Međutim, nećemo o kalkulacijama, nećemo “o zecu dok je u šumi”...

U odnosu na utakmicu s Lokomotivom izvjesno je da bi se u momčad mogao vratiti Vušković kao stoper u tandemu sa Simićem, zatim na lijevom beku Čolina umjesto Dolčeka, te Nejašmić u defenzivnom bloku veznog reda zajedno s Jurićem. Ukoliko Primorac ostane na Umutu kao prvoj špici, a nema razloga da se to ne dogodi, onda je Caktaš povučeni napadač, a krila su Gyurcso i Jairo. Za krilnu poziciju konkurira i Jradi, s tim da bi libanonski reprezentativac mogao mijenjati ulogu, ulaziti na poziciju polušpice, dok bi Caktaš odlazio više prema lijevom krilu odakle je, uostalom, slao asistencije za pobjedu u Koprivnici.
Slatke su brige pred Primorcem jer i klupa nudi kvalitetna rješenja.

Ako, primjerice, Jradi sjedne u pričuvu, bit će s njim Diamantakos, pa Dolček, Atanasov, Dimitrov.... Ima i na klupi opcija za podizanje momčadi. Jer, uz sav respekt prema Belupu i Lokomotivi, susret s Rijekom najteži je u seriji. Jasno, nije zahtjevniji od Osijeka, radi forme Bjeličine momčadi, ali i zbog činjenice da je to bio debi privremenog trenera, tri dana od imenovanja u novoj ulozi.

MOGUĆI SASTAV (4-2-3-1)

Posavec - Jakoliš, Simić, Vušković, Čolina - Nejašmić, Jurić - Jairo, Caktaš, Gyurcso - Umut.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:40