Jakov Prkić/CROPIX
KALIBAR 99

Hannover stiže na pregovore, a Anas odmahuje rukom: 'Ma kakvi Nijemci, ostajem u Splitu'

Najavili su dolazak početkom tjedna, ne mogu govoriti o detaljima, jer se u ovakvim situacijama nikada ne zna. Vidjet ćemo ako sjednemo za stol - kazao je Jamal Shabrini
Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 04. ožujak 2012. 12:59

Kad je legendarni Žiga, službeni spiker sa Zagrebova stadiona koji se tim hobijem bavi duže od 30 godina, objavio da je četvrti pogodak za Hajduk postigao Anas Sharbini, strijelac Ante Vukušić zabrinuto se obratio čovjeku sa zviždaljkom Zlatku Šimčiću:

- Šjor sudac, hoćete li vi ovaj gol upisati meni...?

Kako ne, pa ništa nije sporno. Žigu je, kao i tolike u Kranjčevićevoj i na TV ekranima, impresionirala Anasova igra pa su spontano pomislili da je sve to lijepo što je "splitska Barcelona" (Barca barem po dresu) prezentirala u Zagrebu djelo čudesnog Sharbinija. No on je u dotičnoj situaciji bio "tek" asistent. Po drugi put. Dakako, dvaput je zabio, jednom pogodio vratnicu. Učinak kakav se ne pamti?

- Ni ja se ne sjećam jesam li za Hajduk ikad odigrao tako dobro. Nešto slično bilo je prošle jeseni u Puli, s dvije moje realizacije.

Isticao je važnost pobjede:

- Došla je u pravo vrijeme, nakon podbačaja u prethodnom kolu jer nas je neugodno iznenadila Istra. Sad smo dobili na samopouzdanju i sve će biti lakše. Važno je idućeg vikenda svladati Split, tako bismo se zacementirali na 2. mjesto. Onda idemo na Dinamo, te primamo Rijeku. Serija je zahtjevna, ali može donijeti puno.

Trenera Krasimira Balakova kome je oduševljeno trčao u zagrljaj, prvo njemu. Poklanjajući golove, asistencije, bodove i simpatije. Zašto, sigurno ne zbog dodvoravanja?

- On je vrhunski stručnjak i isto takav čovjek. Bilo mi je žao, krivo i teško što ga mediji napadaju, što se provlačilo da će biti bivši ukoliko u Zagrebu izgubimo, čak i ako ne pobijedimo. Nije fer. Srećom, sve je izdržao. Balakov je danas najsvjetlija točka Hajduka, pošten i odan, na stadionu po cijele dane, svoj posao radi kao nitko dosad! Sto posto "unutra", profesionalac koji svima služi za primjer. Vjerujem da će ostati dugo.

Koliko su štetile teze da bi klub mogao u stečaj zbog najnovijega duga španjolskoj posredničkoj agenciji?

- Hajduk je prevelik da bi ga išta bacilo na koljena.

Anas je na Poljudu od 13. kolovoza 2009. Koliko još?

- Ugovor je do ljeta 2013.

Prvog dana ožujka procurilo je da se za nj interesira Hannover 96, pritom se navodila cijena s Transfermarkta, 4 milijuna eura?

- Ništa nije važno, ostajem u Splitu.

Jamal Sharbini: Hannover dolazi na Poljud!

Otac Anasa Sharbinija, Jamal, najavio je da će predstavnici Hannovera doći na razgovore početkom sljedećeg tjedna. Navodno je neimenovani skaut njemačkog prvoligaša gledao utakmicu u Kranjčevićevoj, pa se nakon toga bundeligaš odlučio na sljedeći korak.

- Najavili su dolazak početkom tjedna, ne mogu govoriti o detaljima, jer se u ovakvim situacijama nikada ne zna. Vidjet ćemo ako sjednemo za stol - kazao je Jamal Shabrini. ( Jurica Radić)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 12:30