ZIMSKI MERCATO

HNL je pun jakih imena, ovo je 10 najzvučnijih pojačanja: Livaja pokazao najviše, Bjelica još čeka...

U posljednjem prijelaznom roku u redove hrvatskih prvoligaša stiglo je mnogo zvučnih imena
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 01. svibanj 2021. 11:00

Prometno je bilo u siječanjskom mercatu na HNL travnjacima, a među brojnim igračima koji su došli na deset prvoligaških adresa, mnogo je bilo i zvučnih imena. Ivan Santini u Osijek, Marko Livaja i Lovre Kalinić u Hajduk, Stefan Ristovski u Dinamo, Gordon Schildenfeld u rodni Šibenik, Švicarac Josip Drmić u Rijeku...

Mnogi od njih stigli su samo na posudbe do ljeta, hoće li se i nakon toga zadržati u aktualnim klubovima, tek dolazi vrijeme za konačnu presudu. Ono što je sigurno jest da bi Hajduk vrlo rado volio zadržati Marka Livaju, koji je od svih tih imena i najviše pokazao. S njim u momčadi Hajduk je puno bolji, opasniji, konkretniji, njegovi golovi i asistencije dimenzija su više u Hajdukovoj igri. Kao što se i u Maksimiru vidjelo koliko su Bijeli bez njega “tupi” u napadu.


Bjelica i Osijek, zasad, to nisu dobili od Ivana Santinija. Nije čudno, došao je iz Kine, nakon pauze, nije uhvatio punu formu. Bjelica ga još čeka, no Santini je napadač koji može riješiti utakmicu jednim potezom, golom, što u borbi za naslov prvaka može biti vrlo bitno. Takav je i Josip Drmić u vrhu Rijekina napada, čiji se pravi doprinos tek očekuje u završnici prvenstva. Jer, dolaskom Gorana Tomića probudio se Drmić, počeo zabijati.

image
SN

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 16:09