Marijan Kustić

 RONALD GORSIC/CROPIX
STIŽE NOVI PRAVILNIK

HNS uveo pravilo koje bi trebalo promijeniti HR nogomet iz temelja: Slavne ‘suradnje‘ više neće biti moguće?

Najsvježiji primjer velike selidbe igrača iz jednog u drugi klub Prve HNL dogodio se ove zime
Piše: SNObjavljeno: 02. ožujak 2022. 16:17

Jedna značajna promjena stupit će na snagu 1. srpnja 2022. godine i ista nam govori da je Hrvatski nogometni savez izmjenom Pravilnika o statusu igrača i registracijama odučio ograničiti broj nogometaša koje jedan klub smije na posudbu dovesti iz drugoga ako se radi o klubovima iz istog stupnja natjecanja.

Ograničenje je sada postavljeno na maksimalno tri igrača.

"U članku 52. Pravilnika o statusu igrača i registracijama stavak 3. mijenja se i glasi: 'U klubu istovremeno mogu biti ustupljena najviše tri igrača iz drugog kluba koji se natječe u istom stupnju natjecanja", objavljeno je u srijedu u službenom glasilu Hrvatskog nogometnog saveza.

Najsvježiji primjer velike selidbe igrača iz jednog u drugi klub Prve HNL dogodio se ove zime kada je broj igrača Rijeke u Hrvatskom dragovoljcu dosegao brojku devet, od čega je njih šest stiglo na posudbu, dok su trojica prije premještaja raskinula ugovor s klubom s Rujevice. Podsjetimo, dosad je pravilo glasilo da jedna momčad može drugoj posuditi maksimalno šest igrača, no iz ovog posljednjeg primjera vidljivo je da postoje načini da se pravilo zaobiđe.

"Unatoč tome što je Rijeka bila jedan od rijetkih klubova s vrha tablice koja nam je uskočila u pomoć kada nam je bilo najteže, odnosno, kada smo ostali preko noći praktički bez cijele udarne momčadi, Hrvatski dragovoljac ostaje Hrvatski dragovoljac i dok sam ja na čelu kluba nikada neće biti ničija filijala", govorio je nedavno predsjednik kluba iz Sigeta, Marinko Perić.

image
Screenshot (HNS)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 07:26