Boris Kovačev / CROPIX
KAKO TO ELITE?

Hoće li Modri biti nositelji u pretkolu LP-a? Dinamo navija za Bayern i protiv Sparte!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. svibanj 2012. 19:20

Hoće li Dinamo biti nositelj u zadnjem pretkolu Lige prvaka? Naravno, ako do njega uopće dođe. Modri imaju šanse, ali ne štošta mora poklopiti. Red Bull je vjerojatni novi austrijski prvak, ima veći koeficijent od Dinama, pa u ovom trenutku hrvatski prvak nije u dobroj situaciji. Međutim, pobijedi li Bayern u finalu LP Chelsea kockice će se posložiti tako da Anderlecht uđe direktno u skupinu Lige prvaka, pa neće biti nositelj u tom zadnjem pretkolu, što je dobro, jer belgijski prvak ima također bolji koeficijent od Dinama.

Zadnja 'prepreka’ tada bi ostala praška Sparta, koja ne smije biti prvak Češke. Dva kola prije kraja Sparta zaostaje dva boda za Slovanom iz Libereca, ima bod više od Viktorije iz Plzena, a u idućem kolu Liberec i Viktoria igraju međusobno. Z nači, u slučaju pobjede Bayerna i da Sparta ne bude prvak, Dinamo će biti nositelj u zadnjem pretkolu. Međutim, moguće je, naravno, i da neki od nositelja ispadnu u nekom od ranijih faza natjecanja, pa da se 'crta’ pomakne i neki nenositelj postane nositelj. A s kime bi to Dinamo mogao igrati?

U trećem pretkolu potencijalni su suparnici Debrecen, Maribor, Ventspils, Liberec, SLASK, HJK, AEL Limassol, Ekranas, Shamrock Rovers, Hapoel Kiryat. Budu li Modri nositelji u zadnjem pretkolu, a nitko od ostalih nositelja ne ispadne, suparnici bi mogli biti: Partizan, Žilina, Cluj, Helsingborg i CSKA Sofija. Ne budu li, pak, nositelji, a Chelsea bude europski prvak, protivnici bi bili: Basel, BATE Borisov, Celtic, Anderlecht i Red Bull.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. rujan 2024 01:24