Drago Sopta/CROPIX
SVJEŽ ZA EURO

'Hrvatski nogomet ostao na reprezentaciji, što će biti kad odu Modrić, Ćorluka, Olić,...'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 02. svibanj 2012. 01:23

Dvojbi više ne bi trebalo biti. Eduardo da Silva bit će spreman za EP. Pokazali su to i najnoviji medicinski nalazi, mišić zbog kojeg je Eduardo išao na dodatne preglede u Barcelonu sve je bolje i uskoro bi se hrvatski reprezentativac trebao vratiti punom treningu.

- Sve je u redu, počeo sam lagano trenirati, a idućih dana potpuno se vraćam u normalu. Mišić je sada dobro, ozljeda je sasvim iza mene i spreman ću dočekati Euro - zadovoljno je izjavio Eduardo, koji je u “autu” još od utakmice s kijevskim Dynamom početkom ožujka.

Mišić mu nije dao mira, ali Bilićev junak iz prvog kvalifikacijskog ciklusa nije imao crne misli.

- Nisam se bojao za Euro, osjetio sam da to ne bi trebala biti neka teža i ozbiljnija ozljeda. Uostalom, bolje sada nego za nekoliko tjedana, imat ću dovoljno vremena da Euro dočekam potpuno spreman.

Ipak, uvijek postoji ono pitanje forme, jer ovoga proljeća nije puno igrao.

- Ne mislim da će to biti problem. Ako znaš igrati onda ti je tri tjedna priprema sasvim dovoljno. A mi ćemo napokon imati puno vremena za uigravanje i još bolje se upoznati. Jer, uoči kvalifikacijskih utakmica uvijek smo zajedno po tjedan dana. Ne stignemo se do kraja upoznati. Imat ćemo dovoljno vremena, i oni koji su igrali i oni koji nisu, da uđemo u pravu formu. Štoviše, sve u životu ima plusove i minuse pa tako moja mala minutaža može biti plus. Doći ću na Euro svjež i iznimno motiviran.

A tamo ga čeka jaka konkurencija. Ako u nečemu Bilić ima slatke brige, onda je to napad. Jelavić zabija kao na traci, u formi je Mandžukić, u Oliću još ima mnogo vatre. Definitivno, Eduarda čekaju moćni protukandidati.

- To je dobro, jako dobro. Hvala Bogu da u moru skandala koji potresaju naš nogomet ima i dobrih vijesti. Drago mi je zbog Jelavića, on je još jedan dokaz koliko je u Hrvatskoj teško uspjeti, morao je otići van da bi se dokazao. Dok je god ovakva konkurencija, reprezentacija može biti spokojna. Nažalost, hrvatski nogomet ostao je praktički samo na reprezentaciji. Što će biti kad jednog dana odu Modrić, Ćorluka, Olić, Eduardo, Jelavić.

KOMPLETAN ČLANAK PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SPORTSKIH NOVOSTI!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 11:23