Zoran Zekić
 Privatna arhiva
NOVI POSAO VAN HRVATSKE

Hrvatski trener odbio hit-momčad HNL-a i preuzeo klub iz susjedstva: ‘Ovu ponudu nisam mogao odbiti!‘

‘Vjerujem u sebe i očekujem da ću svoju novu momčad izvući iz trenutne neugodne situacije‘.
Piše: Darko RužićObjavljeno: 08. siječanj 2021. 09:54

Nakon što je napustio treniranje moldavskog Šerifa, hrvatski trener Zoran Zekić nije dugo bio bez novog angažmana. Na blagdan Sveta tri kralja u Budimpešti je finalizirao pregovore s mađarskim prvoligašem DVTK Diosgyör iz Miskolca, kluba kojem je, kao i bivšem njegovom klubu Osijeku, vlasnik Lorinc Meszaros.

- Da, točno je, preuzeo sam DVTK, nisam mogao odbiti ponudu koja mi je predočena - kazao je Zekić po potpisu ugovora sa svojim novim klubom u karijeri.

Nova teška zadaća

Detalji međusobnog sporazuma nisu otkriveni, nije ih obznanio ni sam Zekić, ali izvjesno je, čeka ga u novoj sredini zahtjevna zadaća. Naime, DVTK je u mađarskom prvenstvu u teškoj situaciji i slijedi mu u proljeće neizvjesna borba za ostanak.

- Svjestan sam toga, ali rada i izazova koji je preda mnom se ne bojim. Znate, sve to što me čeka podsjeća me na moj dolazak u Osijek prije više od četiri godine. I u njemu sam također imao tešku zadaću i puno problema, ali svi znaju kako je sve na kraju završilo - šturo je izjavio Zekić.

Da, u osječkom Gradskom vrtu je zasukao rukave i klub i momčad iz donjeg dijela tablice odveo do sigurnosti plasmana. I ne samo to. Nije mu trebalo puno vremena da Bijelo-plave koje je vodio vine u gornji dio tablice, ali malo po malo splašnjavalo je ozračje u kojem je započeo svoj rad, pa makar su rezultati Osijeka i dalje bili zapaženi i plasman u vrhu tablice bivao konstantan, došlo je do rastanka nakon kojeg je jedno vrijeme bio bez angažmana, a onda se vratio u Moldaviju u kojoj je u Šerifu započeo svoj drugi mandat u njemu. I opet je bio iznimno uspješan. Međutim, odlučio se na odlazak...

- Situacija s koronavirusom je puno toga i tamo promijenila. Jako sam vezan uz obitelj, a mjesecima nisam mogao kući. Kad sam se odlučio vratiti u Hrvatsku, već sam sa Šerifom osigurao naslov prvaka Moldavije. Izabrao sam, uvjeren sam, pravi trenutak za rastanak - objasnio je završetak svoje trenerske misije u Moldaviji Zoran Zekić.

Vezan uz obitelj

Kako se u njegovom slučaju radi o jednom od najboljih hrvatskih nogometnih trenera, odmah su mu “slijetale” brojne ponude za novi angažman.

- Da, imao sam ih. Za neke se zna, ovu posljednju koju sam imao za preuzimanje Gorice poglavito, ali procijenio sam da još nije vrijeme za moj povratak u HNL. Bilo je i drugih ponuda, neke su bile iz obližnjih, susjednih zemalja, najviše iz BiH, ali nisam žurio ni želio preuzeti bilo koju momčad dok ne budem siguran da je to baš ono pravo.

Razvidno, čekao je i dočekao, ne baš daleko, u susjednoj Mađarskoj.

- Ne kažem da je idealno, meni se tako nešto u nogometnom smislu i trenerskoj karijeri nikad nije ni otvorilo. Ali, ponuda DVTK je bila korektna i konkretna. Vjerujem u sebe i očekujem da ću svoju novu momčad u mađarskom prvenstvu pokrenuti i izvući iz neugode plasmana u kojoj se nalazi - ispričao je u telefonskom razgovoru kada je zgotovio pregovore s Mađarima Zoran Zekić.

Ugovor do kraja proljetnog dijela prvenstva

Potpisani kontrakt koji ga veže uz DVTK za sada je važeći do kraja proljetnog dijela sezone, a onda će opet sjesti za stol sa svojim novim mađarskim poslodavcima, od kojih jako dobro zna upravo ključnog čovjeka Lorinca Meszarosa i razmotriti međusobni interes i uvjete nastavka od ove srijede započete suradnje.

Inače, u DVTK ima nekoliko igrača koji su igrali u hrvatskim klubovima koje Zekić dobro pozna, poput bivšeg igrača Hajduka Hysena Memolle, a i vratara Marka Malenice, kojeg zna iz Osijeka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 03:44