Foto: Matija Djanjesic / CROPIX
REAKCIJE TRENERA

IGOR BIŠĆAN: 'OVO NAM JE RAZOČARANJE... HAJDUK JE VIŠE RISKIRAO!' Jedan detalj otkriva veliki problem Riječana: 'Spreman sam to javno objaviti...'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 16. rujan 2019. 00:05

Rijeka je imala vodstvo (33), prečku Andrijaševića i stativu Halilovića pri rezultatu 1:0, a na kraju može biti zadovoljna što je uzela bod jer je počela nešto igrati tek kad je Teklić iz daljine postavio konačan omjer.

Nakon prvih 45 minuta tijekom kojih su Bijeli bili nešto bolji protivnik, u većini drugog poluvremena igrala je samo jedna momčad, i to ona iz Splita. Uzalud su tribine pozivale domaće veznjake da izađu iz krila obrane, napadačka tranzicija nije postojala, s tribina nije bio dojam da je Igor Bišćan naredio ‘bunker’ već da su Riječani htjeli nastaviti kao dotad, ali jednostavno - nisu mogli.

Radi li se o jačini Hajduka ili nedostatku fizičke spreme, moralo se upitati trenera Bijelih nakon susreta… Jer, opet je jednom igraču otišao mišić (Velkovski, zadnja loža), tih i takvih ozljeda već je debelo previše da bi bilo slučajno i tu Bišćan u razgovoru s kondicijskim trenerom V. Naglićem mora pronaći optimalno rješenje.

- Uvijek se može postaviti to pitanje. Mogu reći da su ozljede znakovite, ali potpuno sam miran po tom pitanju što se tiče planiranja treninga. Na isti način sam radio od prvog dana, nešto o fizičkoj pripremi znam i iz igračkih dana, no slažem se da količina ozljeda nije normalna. Nismo našli zaključak iz analiza, ako treba, spreman sam javno objaviti plan treninga. Da se mene pita, ja bih trenirao još jače! Ako se želiš razvijati, moraš jako trenirati.

Što je bio razlog loše igre u nastavku – snaga Hajduka ili nedostatak fizičke spreme?

- Nismo uspjeli u kontinuitetu biti na fizičkom nivou koji je utakmica od nas tražila, a Hajduk je sve više riskirao kako je vrijeme prolazilo. Mi smo imali dovoljno šansi da zabijemo drugi pogodak i onda promašaji psihološki utječu, pa smo se i nesvjesno povukli. Nismo se mogli othrvati pritisku, no igračima ne mogu previše zamjeriti, samo da nam nedostaje koncentracije kada treba ‘ubiti’ utakmicu. Bod nam je lagano razočarenje. Franko? Pokazao je puno, pokazao je da je igrač na kojeg ćemo se moći jako puno osloniti, i to u kratkom vremenu. Izdržao je 90 minuta što nije bilo planirano – kazao je Bišćan.

S druge strane, Damir Burić morao je biti zadovoljan kada se bod uzme deset minuta prije kraja udarcem 20-godišnjeg Teklića kojeg je netom ranije pozvao sa zagrijavanja. U nedostatku adekvatnih napadačkih rješenja (Edouk, Jradi, Caktaš), trener gostiju postavio je Hamzu Barryja na krilo u formaciji 4-2-3-1 zbog čega Hajduk nije imao dubinu, posebice jer je indisponiran bio istureni napadač Jakoliš. No, u nastavku se sve promijenilo, gosti su pritisnuli, Nejašmić i Bradarić linije su približili riječkoj obrani i bilo je samo pitanje na koji će način Hajduk postići izjednačujući pogodak.

- Gledali smo interesantan derbi, a momci se nisu dobro snašli na dosta brzom terenu, Rijeka nam je u tom period stvarala šanse dok je drugo poluvrijeme bilo totalno suprotno. Mi se moramo šta prije naviknuti na promjenu uvjeta, na primjer na poluvremenu sam im rekao - nema više pasova u dubinu, nego pas u noge! Od tog trenutka imali smo posjed i dominaciju i to je rezultiralo golom. U par navrata nam je nedostajao završni pas, ali nemojte misliti da je pogodak pao tek tako. Podjela bodova je OK, idemo na analize – rekao je trener Burić.

Konkretno, strateg gostiju u nastavku je promijenio formaciju na terenu što se, nimalo slučajno, poklopilo s periodom njihove bolje igre.

- Startali smo s 4-2-3-1, pa prebacili u 4-3-1-2. Namjerno smo sačekali poluvrijeme, nismo htjeli s tom promjenom izlaziti tijekom prvog dijela da se Rijeka ne adaptira na vrijeme. Sve u svemu, moramo biti stabilniji, iako nemamo takav teren da treniramo na njemu i pripremimo se na Rujevicu. Izvući ćemo pouke da budemo i u prvom dijelu takvi kakvi smo bili u drugom. Bradarić je tek sedam dana s nama i mislim da je odigrao vrlo kvalitetnu utakmicu.

Teklić je postigao izjednačujući pogodak.

- To me jako veseli, radi se o našem djetetu koji je prošao sve selekcije Hajduka. Za iduću utakmicu nam se vraćaju neke napadačke opcije, pa ćemo imati više izbora prema naprijed. Moramo braniti pogodak kakvog smo danas primili, ali Andrijašević je odigrao jako dobru utakmicu, ekstra kvaliteta je onako pogoditi glavom centaršut s poludistance.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 20:13