Goran Mehkek/CROPIX
BEZ GOLOVA U KARLOVCU

Istra iznenadila Lokose, Zadar u tri minute bacio Inter na koljena, pobjeda Zagreb

Puljani su poveli u prvom ozbiljnijem izletu pred vrata domaćina. Križman se sjurio lijevom stranom, dubinski proigrao Bellea, koji je paralelnom loptom na petercu Lokosa pronašao Rocea.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. ožujak 2012. 18:16

LOKOMOTIVA – ISTRA 1961 0-2 (Roce 15, Bačelić-Grgić 60)

Istra 1961 osladila se bodovima u Maksimiru. Discipliniranom, organiziranom i kompaktnom igrom Puljani su svladali Lokomotivu te nastavili bijeg iz opasne zone. Igor Pamić pametno je postavio igru svoje momčadi, Zeleno-žuti strpljivo su čekali svoje prigode, koje su znali iskoristiti.

0:1 – Roce (14)

Puljani su poveli u prvom ozbiljnijem izletu pred vrata domaćina. Križman se sjurio lijevom stranom, dubinski proigrao Bellea, koji je paralelnom loptom na petercu Lokosa pronašao Rocea. Ofenzivac Istre 1961 bez većih problema je matirao nemoćnog Picaka.

0:2 – Bačelić-Grgić (61 – 11 m)

Komorski je izgubio loptu na sredini terena, a Havojić se sjurio prema vratima domaćina. Na ofenzivca Puljana startao je Puljić, a sudac Matoc ovoga je puta pokazao na bijelu točku. Siguran realizator najstrože kazne bio je Bačelić-Grgić.

ZADAR – INTER 2-1 (Tokić 86, Begonja 89/Šarić 44)

U utakmici 21. kola Prve HNL Zadar je u Stanovima pobijedio Inter iz Zaprešića sa 2:1.

Susret se igrao pred 500 gledatelja, a sudio je Marić iz Daruvara.

Strijelci: 0-1 Šarić (44-11m), 1-1 (86 Tokić), 2-1 (90 Begonja)

VARAŽDIN – ZAGREB 2-3 (Glavina 35, Sačer 77/Oršulić 38, Štrok 90', Medić 90+2)

VARAŽDIN (4-3-3): Mrmić – Rašić, Conjar, Aračić, Katanec – Jagačić, Lončar, Grgec - Sačer, Antolek, Glavina. Trener: Branko Janžek.

ZAGREB (4-3-3): Herceg – Jurendić, Pavlović, Oršulić, Štiglec – Mitrović, Maleš, Šovšić – Abdurahimi, Medić, Zadro. Trener: Gordan Ciprić.

Napokon su i varaždinski ljubitelji nogometa dobili priliku pogledati utakmicu uživo. Najprije su zbog poznate suspenzije varaždinskoga kluba bili lišeni gledanja pripremnih utakmica, onda je iz istog razloga izostala i premijera protiv Rijeke. Točno tri mjeseca i sedam dana prošlo je od posljednje domaće utakmice i pobjede protiv Šibenika. Ovoga puta su bili na korak do boda, no na samom isteku vremena Medić je jedan ubačaj s desne strane pospremio glavom u rašlje. Za veliko slavlje gostiju, kojem se stotinjak sekundi ranije ni sami nisu nadali...

Mislili su Koprivničanci da će kraj Korane biti lako pa su se isprva ponašali komotno, nonšalantno. I šetnjom kanili do golova i bodova. Dakako da je to bila promašena računica. Domaći, u raljama kojekakvih problema, iskesili su zube i hrabro kontrirali. Štoviše, tijekom prve dionice bili su uvjerljiviji i svakako opasniji.

Farmaceuti su protokom vremena iskazivali sve više volje i želje, pa i vrlina. Uzalud. Premalo je bilo igre, previše preskakanja. U cjelini više nego skromna partija favorita koji je to bio jedino na papiru.

KARLOVAC – SL. BELUPO 0-0

KARLOVAC (4-4-2): Kalinić - Amić, Konta, Anić, Ljubović - Rukavina, Krznarić, Babić, Sopčić - Jelić, Gerc

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Rodić - Purić, Kokalović, Grgić, Maras - Brlek, Poljak - Mujanović, Gregurina, Glavica - Šaban

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. srpanj 2024 11:00