Ronald Gorsic / CROPIX
SJAJNA OPCIJA

JE LI SE IZNENADA BJELICI OTVORILA NEOČEKIVANA MOGUĆNOST? Trebao je biti nasljednik Danija Olma, a sad bi skupa mogli biti dobitno rješenje za Europu!

DINAMO Maksimirska sedmica i desetka pokazale moć protiv Gorice
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 04. kolovoz 2019. 23:35

Je li se iznenada, neposredno prije bitnog, ključnog europskog dvoboja protiv Ferencvarosa Nenadu Bjelici otvorila jedna potpuno neočekivana mogućnost, a Dinamovim navijačima jednako nevjerojatna prilika da na djelu vide ne jednog, nego dvojicu nogometnih “slikara”, onih što ih volimo zvati desetkama. Dakle, uoči sezone Lovro Majer slovio je kao prva moguća zamjena za Danija Olma kad on napusti Dinamo. A očekivalo se da će otići prije kolovoza.

Istovremeno, tom Majeru nisu baš cvale ruže, i dok nije bilo Olma u momčadi nije puno igrao, a onda kad je zaigrao protiv Rijeke u Superkupu u samo nekoliko minuta uspio je dobiti dva žuta kartona i praktički se izblamirati. O njegovoj minutaži u Dinamu već se dulje polemizira, dojam jest da je, unatoč lanjskoj ozljedi i propuštenoj čitavoj polusezoni mogao dobiti više prilika, sigurno ni on nije bio sasvim zadovoljan i miran, iako to javno nije pokazivao, a počelo se pričati da bi, nastavi li biti u drugom planu, i on mogao ovoga ljeta napustiti Maksimir.

Zagreb, 020819.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 3. kola Hrvatski Telekom Prve lige,
GNK Dinamo - HNK Gorica.
Na fotogrfiji: Lovro Majer, Muhammed Musa.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Jogo bonito

Međutim, tjedan iza nas, dvije utakmice u kojima je Dinamo nastavio svoj pobjednički niz, protiv Saburtala i Gorice, donijele su taj “treći put”. Ni Olmo, ni Majer - već obojica. Protiv Saburtala ušli su s klupe prvo Olmo i Petković i tek je tad Dinamo počeo igrati. Poveo je 1:0, a onda je ušao Majer, u 84. minuti. Do kraja su Modri zabili još dva gola. Doduše, u njima nije direktno sudjelovao Majer, ali je u tih šest minuta ponudio poneki potez. Onda je došla utakmica protiv Gorice u kojoj su Olmo i Majer startali od prve minute. Dani je opet bio prvo ime utakmice, gol, asistencija, nekoliko lijepih proigravanja, no, Majer se priključio. Raspoložen, poduzetan, nije zabio, ali je fenomenalno dodao Gojaku za treći Dinamov gol. Dodavanje koje je još jednom potvrdilo njegovu genijalnost pa je i on zaradio pljesak Maksimira. U tim trenucima, istina, na terenu nije više bilo Olma, on je izišao u 71. minuti, međutim, sjajno izdanje njih obojice, “jogo bonito” na Dinamov način, probudilo je ideju; mogu li njih dvojica zajedno startati i protiv Ferencvarosa?

Dva ofenzivna aduta

Bilo bi to stvarno iznenađenje s obzirom na sve što su dosad prošli i što se očekivali. Majer je trebao biti Olmov nasljednik, zar ne? A sad su doveli trenera Bjelicu do situacije da mora razmišljati mogu li njih dvojica biti lijek za Mađare u utorak u Maksimiru!?

- Pokazali su što mi znamo već otprije, da su visoko talentirani igrači, da mogu igrati zajedno. Dani je to pokazao još u prošloj sezoni, Lovro se diže iz utakmice u utakmicu, njegov je talent neosporan, vjerujem da ćemo još dugo uživati u njegovim igrama. Nedostajao mu je ritam utakmica, da bude zdrav, barem mjesec, dva dana u komadu. Sad to ima. Odradio je pripreme i možemo biti sretni što imamo takvog igrača u momčadi - rekao je Nenad Bjelica za Lovra Majera.

Dakako, nije Bjelica otkrivao hoće li njih dvojica startati od prve minute zajedno i protiv Fradija, mi smo ipak mišljenja da će Majer krenuti s klupe, da će uz Olma zaigrati Gojak ili Moro. Uz Ademija na stardandnoj poziciji. Rekli bismo, ona uobičajena kombinacija za europske utakmice. No, u svakom slučaju je dobro da ima takva dva aduta u ofenzivnoj igri, dva igrača koji u svakom trenutku jednim potezom mogu sve riješiti. Pokazali su već da mogu, da im nije potrebno mnogo zajedničkih minuta da naprave nered. Pa ako i krene s klupe, Majer i otamo u završnici utakmice može donijeti prevagu.

Dobre vijesti

On i Olmo svakako su dobre vijesti za Bjelicu uoči Ferencvarosa, opet su to slatke brige, uglavnom, prema naprijed Dinamo opet ima raznovrstan i širok repertoar. Zanimljive brojke, pak, kažu da su u ovih godinu i nešto dana, koliko je Majer u Dinamu on i Olmo na terenu proveli zajedno samo 182 minute! Samo jednom igrali su jedan uz drugoga svih 90 minuta, protiv Lokomotive (1:1) i to je jedina utakmica u kojoj su bili tandem a da Dinamo nije pobijedio. Nije ni izgubio. Dodatno zanimljivo, baš je u tom remiju s Lokosima u veznom redu s njima igrao i Moro.

Vjerojatno, kažemo, neće zajedno započeti utakmicu s Mađarima, ali ako se u bilo kojem trenutku nađu zajedno na travnjaku, moglo bi to biti dobitno rješenje!

Zajedničke minute Olma i Majera

PROŠLA SEZONA

Dinamo - Istra 1:0

- 14 minuta, Dinamo u tom periodu zabio pobjednički gol na utakmici

Dinamo - Osijek 3:0

- 1 minuta

Lokomotiva - Dinamo 1:1

- 90 minuta, Olmo postigao gol za neriješen rezultat

AKTUALNA SEZONA

Saburtalo 3:0

- 6 minuta, Dinamo u tom periodu zabio dva gola, Olmo gol i asistencija

Gorica 3:1

- 71 minuta, Dinamo u tom periodu zabio dva gola, Olmo gol i asistencija, Majer asistirao bez Olma na terenu

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 06:26