RUNJE LJUT NA KOLEGU

Junak iz Tel Aviva: Kale priča gluposti, što reći o čovjeku koji je zaboravio na domovinu

'Ajde, da je taj čovjek kazao da sam loš na izlascima ili u situacijama "jedan na jedan". Ali, kazati kako ne znam igrati nogom i ispucavati loptu, to su čiste gluposti...'
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. listopad 2010. 12:53

Izbornik Vatrenih Slaven Bilić u Izraelu je imao dva junaka, dvostrukog strijelca Niku Kranjčara te sigurnog vratara Vedrana Runju. Početkom dvoboja na Ramat Ganu izabranici Slavena Bilića bili su u “knockdownu”, a Runje je svojim obranama držao Vatrene u igri.

- Svi smo sretni i zadovoljni, u Izrael smo stigli po pobjedu, koju smo na kraju i ostvarili - kazao je Vedran Runje, koji je u dresu nacionalne vrste debitirao upravo u Izraelu.

- I ovoga puta smo bili jednako uspješni kao tada. Naše pobjede u Izraelu ne gledam kroz osobni doprinos. Istina, ovoga me puta više lopti pogodilo nego tada kada sam bio i krivac za neke golove. Ali, ponavljam, ovo je kolektivni sport i najvažnije su naše pobjede.

Kako bi Runje ocjenio svoju predstavu na Ramat Ganu?

- Teško pitanje, kako ću ja sebe ocijeniti? Ali, dobro, dao bih si prolaznu ocjenu. Glavno je da smo i dalje u sjajnoj situaciji, i sada moramo u pozitivnom ritmu nastaviti kroz ove kvalifikacije.

Koliko su vas motivirale izjave Tvrtka Kale, koji vas je ocijenio kao najslabiju kariku Vatrenih?

- A što ću to komentirati? Gluposti. Ajde, da je taj čovjek kazao da sam loš na izlascima ili u situacijama “jedan na jedan”. Ali, kazati kako ne znam igrati nogom i ispucavati loptu, to su čiste gluposti. Uostalom, što reći o čovjeku koji je zaboravio odakle dolazi, na svoju domovinu i na svoju vjeru? O njemu više zaista nemam komentara - poručio je jasno Runje.

Poznajete li se vi i Kale osobno?

- I da se znamo, sada se ne znamo.

Stipe Pletikosa je pronašao klub, zaoštrila se konkurencija na reprezentativnim vratima?

- To je pozitivna stvar. Uvijek sam tvrdio da mi je čast biti u ovoj reprezentaciji, tako će biti i dalje. Uvijek ću davati svoj maksimum, pa što bude.

Iz francuske stižu kritike na vaš račun. Tamošnji su vas novinari proglasili najgorim vratarom lige.

- Ne obazirem se na takve stvari. Teško je biti stranac u nekoj zemlji, pogotovo kada na vratima prvoligaškog kluba “uzmete” mjesto nekom njihovom, domaćem vrataru.

Izraelci su željeli remi te vas pritisnuli u posljednjim minutama. Čak je i vratar Dudu Aouate stigao pred vaša vrata. Je li tada bilo panike?

- Ma, kakvi, pa šta vam je? Tako je meni cijele sezone u Lensu, stalno se nešto događa pred mojim vratima. Nije bilo nikakve panike - sa smiješkom je kazao Vedran Runje, jedan od glavnih junaka subotnje bajke s Ramat Gana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. rujan 2024 23:19