GORAN MEHKEK/CROPIX
ODLIČAN DERBI

Junak završnice: Najbolji hrvatski vratar briljirao je u finišu i branio ono što ne bi niti dva vratara!

Obračun na ponos HNL-a: Najveći dobitnik jedne od najvažnijih utakmica sezone je hrvatski nogomet
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. veljača 2021. 07:55

Dinamo je trijumfirao u jednoj od najvažnijih utakmica sezone u HNL-u, pobjegao je Osijeku tri boda i stekao veliku psihološku prednost u trci za naslovom prvaka. Derbi su kod pobjednika obilježili prekaljeni majstori Livaković, Ademi i Oršić, Osijek ipak nije imao igrača koji je posebno odskočio, nije imao čovjeka koji je mogao riješiti utakmicu.

Gledali smo jako dobar derbi, top utakmicu, pogotovo u drugom poluvremenu kad je frcalo na sve strane. Modri su bili dominantni u prvom poluvremenu, imali su priliku već tada prelomiti utakmicu, ali nedostajalo je malo više preciznosti u završnici, a početkom druge dionice Ivanušec je stresao vratnicu.

Dinamo je od starta bio iznimno agresivan, u prvoj dionici držao je Osijek “na kruhu i vodi”, Bjeličina momčad je bila sterilna, nije imala odgovore na igru Mamićeve momčadi. Sve se promijenilo u drugom dijelu, Osijek je sve bacio na napad, ali je isto tako otvorio dosta koridora u svojoj obrani. Bilo je dosta situacija u kojima su Modri to mogli bolje iskoristiti, ali im je nedostajao onaj završni pas, ključno proigravanje.

Ipak, imali su Osječani na kopačkama prilike posebno u završnici utakmice, kad je Dinamo ostao s igračem manje. Međutim, u tim trenucima briljirao je najbolji hrvatski vratar Dominik Livaković čije je izdanje bilo upravo briljantno. Branio je ono što ne bi obranila niti dva vratara! Ipak, kad se sve zbroji, Modri su bili bolji suparnik, trebali su utakmicu riješiti ranije, a kad nisu, onda su pred kraj imali problema s goropadnim Osijekom.

Posebno je imponirala velika agresivnost plave momčadi, veliku borbenost, bili su Mamićevi dečki iznimno kompaktni i fokusirani sve do konca, niti jednog trenutka nisu pali u igri, niti onda kad su ostali s igračem manje.

Derbi može biti na ponos HNL-u, najveći dobitak svakako je nogomet koji smo gledali, nogomet u kojem se većim dijelom moglo uživati. Dinamo je opet pokazao da u važnim, krucijalnim utakmicama može odigrati na iznimno visokoj razini, da je još uvijek najbolji u Hrvatskoj, iako je Osijek s druge strane pokazao da može biti ozbiljna prijetnja.

Prvenstvo, jasno, nije odlučeno, bit će još velikih uzbuđenja do kraja, ali ova pobjeda Modrih veliki je zamah za Zagrepčane, ne samo zbog odvajanja od Osijeka na vrhu, već i zbog činjenice da ih čeka sudar s Krasnodarom, ovaj trijumf im daje veliki vjetar u europska jedra.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
07. svibanj 2024 23:45