Vojko Basic / CROPIX CROPIX
HAJDUKOVA DEFENZIVA

KAKO ĆE TUDOR RIJEŠITI OVU SLAGALICU? MORA PRONAĆI MJESTO ZA NOVO POJAČANJE Mjesta ima samo za trojicu, a u konkurenciji su čak osmorica igrača

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. veljača 2020. 09:56

Dimitrov ulazi u konkurenciju za stoperske pozicije gdje ga čekaju sedmorica nogometaša. Ismajli, Radić, Vučur, Mujakić, Simić, Vušković i Delllova, to su konkurenti Dimitrovu za dva mjesta u momčadi.

Za što za dva? Zato jer je Dimitrov igrač jače desne noge što podrazumijeva da će igrati na mjestu desnog ili središnjeg stopera u obrambenoj trojki. S obzirom da je Ismajli desni stoper, Dimitrov je glavni za središnju poziciju. Na tom mjestu već je Tudor imao dva igrača koja su popunjavala poziciju Filipa Bradarića. Naime, Bradarić je na pripremama imao ulogu središnjeg braniča, a njegov je odlazak otvorio zanimljivu poziciju. Ali, zamjene za Bradarića nemaju ulogu libera, više je to klasični stoper koji pritom nema dirigentsku ulogu u zadnjoj liniji. No, idemo vidjeti kako stoje izgledi konkurenata za stoperske pozicije.

Dublin , Ireland - 10 September 2019; Kristian Dimitrov of Bulgaria during the 3 International Friendly match between Republic of Ireland and Bulgaria at Aviva Stadium, Lansdowne Road in Dublin. (Photo By Stephen McCarthy/Sportsfile via Getty Images)
Getty Images

Ismajli je neprikosnoven, može se reći jedini siguran. Reprezentativac je Albanije, iza sebe ima višegodišnje iskustvo igranja u Hajduku i držimo da je njegova pozicija neupitna. Ostaju dva mjesta, a prvo ćemo o lijevom stoperu. Radić je standardni lijevi, premda je dešnjak po vokaciji. Lijevi stoperi su Vušković i Mujakić, jedan od njih će ući u usku konkurenciju s 19-godišnjim Solinjaninom. Dimitrov, Simić, Vučur i Delllova su kvartet koji konkurira za srednjeg. Teško je pritom reći je li Dimitrov ispred Simića ili obrnuto, jer Simić je zbog ozljede propustio kompletne pripreme, a Dimitrov je tek došao i treba se adaptirati na zahtjeve Hajduka.

S obzirom kako je Tudor koristio stopere i kakvu su minutažu imali tijekom sezone, dvije se opcije nameću kao prva rješenja. Nisu i konačna, jer angažman s treninga bit će pokazatelj odnosa snaga u zadnjoj liniji. A treninzi su za Simića, Dimitrova i Vuškovića tek krenuli...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 09:13