Cropix/Paun Paunović
RAZINA VIŠE

KAMERUNAC JE PONOVNO IGRAČ KOJI STVARA RAZLIKU Ohandza pretvara “bijele” u potpuno drugu momčad

“Mislio sam ga poslati na teren u zadnjih deset minuta, ali on me molio da uđe odmah nakon odmora”, otkrio je trener Marijan Pušnik
Piše: Zdravko ReićObjavljeno: 16. srpanj 2016. 14:05

Momčad Hajduka sretna se vratila iz Rumunjske, “bijeli” su s neriješenim rezultatom (2-2) iz prve utakmice na pragu plasmana u treće pretkolo Europske lige.

Poslije svega viđenog splitska bi momčad, po svim rezonima, trebala proći dalje, jer Iasi ipak nije protivnik od kojeg bi se i ovakav Hajduk mogao pribojavati.

Trenutni problem “bijelih”, koji može biti i dramatičan, predstavlja Ultra, glazbeno megadogađanje na stadionu u Poljudu, koje će trajati do nedjelje u noć, pa je neizvjesno hoće li radnici Ultra Europe festivala uspjeti demontirati sve što su postavili na travnjaku i tribinama stadiona u Poljudu. Zato Hajduk još nije pustio u prodaju karte za uzvrat, može se dogoditi da se revanš odigra u Dugopolju, a to bi bio veliki hendikep za “bijele”. Naime, stadion Hrvatskih vitezova u Dugopolju ima kapacitet od oko 4000 mjesta, a u Poljudu bi se okupilo dvadeset pa i više tisuća gledatelja, tako da će Hajduk imati slabiju potporu s tribina, a da o manjkavoj zaradi ne govorimo.

bilo je važno zabiti U Iasiju, u prvom susretu, Hajduk je bio na rubu katastrofe, “bijeli” su gubili 0-2, Rumunji su ih pritiskali… No, u nastavku su se ukazala dva afrička nogometaša - najprije je Kamerunac Franck Ohandza zaista majstorski smanjio na 1-2, a onda je Ganac s talijanskom putovnicom Said Ahmed Said, tek pridošlica u Hajduku, na sretan način izjednačio zahvaljujući grešci vratara Iasija Grahovca.

- Moji igrači su iskazali pravi karakter - rekao je trener Hajduka Marijan Pušnik - borili su se i vjerovali da ćemo postići zgoditak, zato nas je na kraju poljubila sreća. Rezultat je realan, ali to je bilo samo prvo poluvrijeme. Iasija čeka teška utakmica u Splitu.

Jedan od boljih igrača Hajduka, privremeni kapetan momčadi Nikola Vlašić u drugom je poluvremenu igrao jako dobro, bio je pokretačka sila “bijelih”:

- U prvom dijelu smo igrali slabo. Mnogo bolje smo izgledali u nastavku. Važno nam je bilo postići gol, na kraju smo zasluženo izborili neriješeno. Trener nas je ohrabrio u poluvremenu, tumačio nam je, uvjeravao nas da se možemo vratiti i mi smo ga na koncu poslušali.

Koji je europski domet Hajduka ove sezone?

Skupina Europske lige

Četvrto pretkolo kvalifikacija

Treće pretkolo

Ispast će od Iasija

Ohandza je igrač koji stvara razliku, to se toliko puta pokazalo i konstatiralo. Međutim, te njegove peripetije s ozljedama i spori oporavci rezultirali su sumnjama da se radi o igraču krhkog mišićnog tkiva. Sad neki insajderi u Poljudu tumače da je Ohandza morao biti i ranije spreman, ali je njegova rehabilitacija provođena pogrešno, navodno su ga bez razloga forsirali.

- Ohandza je pravi čovjek - rekao je trener Pušnik. Mislio sam ga poslati na teren desetak minuta, ali me on molio, tražio je da ga pustim u igru u drugom poluvremenu. I vidjeli ste kakav je gol dao, vratio je vjeru suigračima.

obična blebetanja Povratak Ohandze potaknuo je osnovno pitanje koje je mučilo bivšeg trenera Damira Burića, pa i aktualnog Pušnika: može li Hajduk može funkcionirati bez pravog napadača, bez špica? Jer sva ta razmišljanja i navodno igra s Mastelićem, koji je u stanju isključivo otvarati prostor, kako je tumačio Burić, obična su blebetanja. Hajduk s Ohandzom je sasvim druga momčad, bez takvog igrača “bijeli” teško dolaze do golova.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. svibanj 2024 08:01