RONALD GORSIC Cropix
SPORTSKO JUTRO

‘Bivši trener Barcelone bio je kandidat za klupu Dinama. Evo što se pokazalo kao problem‘

U novom izdanju ‘Sportskog jutra‘ u prvom planu je i dalje priča oko odabira novog trenera Dinama
Piše: SNObjavljeno: 27. rujan 2024. 14:10

Sportska televizija (SPTV) i Sportske novosti zajedno rade emisiju "Sportsko jutro" koja se na SPTV uživo emitira od 10 sati, dok reprizu emisije možete pogledati na istom programu od 17 sati. "Sportsko jutro" emitira se svakim radnim danom u dva navedena termina.

Nenad Bjelica će svoju prvu povratničku utakmicu na klupi Dinama imati u subotu na gostovanju kod Lokomotiva u SuperSport HNL-u te će se tako okončati snaga oko izbora nasljednika Sergeja Jakirovića koja je zabavljala hrvatsku sportsku javnost zadnjih dana.

- Deset dana je Dinamo živio u limbu od minhenskog debakla sve do jučer kada je Nenad Bjelica napokon proglašen novim trenerom. Potraga se činila dugom, potraga je išla u nekoliko smjerova - razmatrala su se domaća rješenja, razmatralo se i o stranim rješenjima pa je kandidat bio i Quique Setién, ali problem je bio taj što čovjek priča samo španjolski jezik. Spominjalo se jako puno imena da bi na kraju Dinamo nakon četiri i pol godine Dinamo napravio krug i vratio se Nenadu Bjelici - rekao je u emisiji ‘Sportsko jutro‘ novinar Jutarnjeg lista Tomislav Juranović i dodao:

- Bjelica je u čudnim okolnostima napustio Dinamo, on je jedan od najuspješnijih trenera u posljednjih dvadesetak godina, a to je i čovjek koji je, naposljetku, srušio europsko prokletstvo nakon gotovo pola stoljeća. Danas je Dinamo drugi klub u odnosu na vrijeme kada je on otišao, tamo je druga vlast, tamo je druga momčad, a on je na koncu i drugi trener.

Na sve se nadovezao i Andro Polić, također novinar Jutarnjeg lista.

- Mislim da je on najbolje rješenje s obzirom na psihološko stanje momčadi. On poznaje mentalitet Dinama, navijače, ligu i sve ostalo. Njemu je primarno da psihološki digne momčad. Dinamo ima kvalitetu u svlačionici i treba se vidjeti što se dogodilo u zadnje vrijeme, zašto je Dinamo posrnuo. Mislim da će donijeti pozitivni šok, a on je trener koji je često govorio o psihološkoj pripremi momčadi.

Dok je Dinamo tražio trenera, Rijeka i Hajduk su se pripremali za Jadranski derbi koji se igra u nedjelju. U njemu će od prve minute teško participirati Lindon Selahi koji je u posljednje vrijeme u drugom planu momčadi s Rujevice.

- Nije toliko problem što Selahiju ugovor istječe sljedećeg ljeta nego je stvar da je Petrović iskoristio priliku koju je dobio i digao se u igri, a ne može se ignorirati ni to da je on bio u reprezentaciji Slovenije. Znamo kako je Selahi igrao prošle sezone, koliko je bio bitan, a i dalje mislim da može igrati u dobrim klubovima. Hajduk ga je želio dovesti, a siguran sam da će na zimu imati dosta ponuda. Vidjet ćemo hoće li ga opet pokušati dovesti Hajduk u kojem bi sigurno mogao igrati, a možda bi imao mjesta i u Dinamu - istaknuo je Polić.

Cijelu analizu dovođenja Bjelice u Dinamo, detaljniju najavu utakmice Rijeka - Hajduk kao i sve ostale aktualne sportske priče pogledajte u cijelom izdanju ‘Sportskog jutra‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. rujan 2024 14:11