ALESSIO MORGESE Nurphoto Via Afp
DVA POTENCIJALNA SMJERA

Ako Livaković potpiše za velikana, prijeti mu opaka konkurencija, trostruki osvajač Lige prvaka

Bivši golman Real Madrida u velebnoj karijeri broji 26 odličja, a u klubu više nema mjesta
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 14. srpanj 2023. 18:22

Kako smo i ranije pisali, od mnogih recentnih navoda vezanih uz kupoprodajne akcije zagrebačkog Dinama, onih koje dolaze iz smjera turskih medija, točan je samo jedan - na Maksimir je stigla ponuda za Dominika Livakovića, hrvatski vratar poželjan je u redovima Fenerbahçea, koji je ponudio osam milijuna eura.

To je dva milijuna manje od izlazne klauzule vratara hrvatske reprezentacije, stoga će Turci vjerojatno morati podebljati ponudu ako Livakovića žele gledati među vratnicama. Po posljednjim navodima praćenog turskog novinara Yağıza Sabuncuoğlua, Fener dosta dobro napreduje u pregovorima, no uzmimo tu informaciju s dozom opreza s obzirom na to da su nas jugoistočni kolege već nekoliko puta zavarali "bez pardona", pa je tako Bruno Petković već minimalno triput potpisao za Trabzonspor...

Kako bilo, Livaković je Fenerova meta i to je potvrđeno s Maksimira, a u transfer-priču upleo se, kao i obično, poznati insajder Fabrizio Romano i izišao s informacijama u skladu s onime što smo dosad navodili - "Dominik Livaković na listi je želja u Fenerbahçeu".

No, prema navodima uglavnom pouzdanog Romana, naš vratar na toj listi ne nalazi se sam. Fenerbahçe će krenuti u lov na Keylora Navasa, proslavljenog vratara koji se u Paris Saint-Germainu (pomalo nezahvalno) nije uspio izboriti za minute po dolasku Gianluigija Donnarumme. Zato je Navas proteklu sezonu odradio na posudbi u Nottingham Forrestu, da bi se završetkom iste vratio na Park prinčeva. Pariška uprava potpuno je otvorena za prodaju Kostarikanca vrijednog svega četiri milijuna eura prema procjeni Transfermarkta, iako se može pretpostaviti da će Fener morati isplatiti nešto više.

Keylor Navas danas je pomalo zaboravljen, ali ne trebamo segnuti daleko u prošlost da bismo se sjetili o kakvom se golmanu radi. S Real Madridom podigao je tri trofeja Lige prvaka, osvojio španjolsko prvenstvo i Španjolski superkup, četiri puta Superkup Uefe i toliko odličja svjetskog klupskog prvaka.

U PSG-u je nastavio trofejnu tradiciju s još sedam odličja, a ukupno u karijeri broji 24 trofeja, odnosno 26 pridodamo li i dvije individualne nagrade - za nogometaša godine u Costa Rici (2016.) i najboljeg igrača Levantea 2014. godine.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Glavno i još uvijek neodgovoreno pitanje je planira li Fenerbahçe dovesti oba vratara ili će se, što bi možda bilo logičnije, zadovoljiti samo s jednim. I kako bi eventualno potpisivanje Navasa uopće utjecalo na Livakovića i njegovu želju za odlaskom u klub iz Istanbula, budući da će hrvatski vratar u tom slučaju imati snažnu konkurenciju, s kojom bi možda čak i izostajala garancija da će biti prva opcija među vratnicama Fenera. Livaković je neupitno dokazao da spada u krug TOP klase, ali Navas se u njemu nalazi godinama...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 17:45