SRDJAN VRANCIC/CROPIX
VRUĆA MAKSIMIRSKA TEMA

Ovo je iznos koji će ‘slomiti‘ Dinamo? Vatreni ima ponude i iz Premiershipa, ali jedan je klub jako zagrizao

Dvojica hrvatskih reprezentativaca vruća su roba na nogometnom tržištu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. srpanj 2023. 13:11

Sami sebi smo rekli da ćemo dozirati sve što pišu turski mediji, jer kolege iz te zemlje zaista znaju “zabrijati”. Što li su sve znali napisati za vrijeme dosadašnjeg transfernog razdoblja kad je u pitanju Dinamo. Ajme Bože...

Bili smo s njima i na pripremama Dinama u Sloveniji, kad su recimo Brunu Petkovića već preselili u Trabzonspor. Nije pomoglo ni što je Nenad Bjelica jasno kazao da Trabzonspor i Dinamo uopće nisu razgovarali o Petkovićevom transferu.

Eto, jučer, opet je bačena jedna bomba iz Turske. No ovoga puta ćemo je tretirati. Jer radi se o priči koja bi možda negdje i mogla imati smisla. Naime, u razgovoru za SN Dario Šimić nam je kazao da je Dinamo za sada dobio samo jednu ponudu za nekog od igrača, a to je bila ona Fenerbahčea za Dominika Livakovića. Po našim saznanjima, iznosila je 8 milijuna eura. Dakle, u ovom slučaju Turci nisu izmišljali, sve je bila istina.

Obojica oko 10 milijuna eura

Jučer su pak pustili novu informaciju da je Fener podigao ponudu na 9 milijuna eura i da je odaslana na maksimirsku adresu. Provjerili smo u klubu, kazano nam je da nikakva nova ponuda za Livakovića od 9 milijuna eura nije stigla u Maksimirsku 128. Naravno, ne znači da se možda neće pojaviti. Da podsjetimo, izlazna klauzula za Livakovića iznosi 10 milijuna eura. U toj priči turskih medija nema ništa oko mogućih bonusa, pa nije isključeno da su i oni u igri, pa bi se konačno moglo i stići do te “izlazne cifre”. Dakle, u ovom slučaju ipak valja obratiti pozornost na tu “bombu” iz Turske.

Isto tako i na vijesti koje stižu iz Nizozemske. Zaista nema tajne da je Feyenoord jako zagrizao za Luku Ivanušeca, po nekim izvorima cifra koju bi s bonusima mogao isporučiti nizozemski klub također se kreće oko 10 milijuna eura. Međutim, koliko mi znamo, modri klub nije zadovoljan s time, traži se više, vrti se cifra od oko 12 milijuna eura. Ali po svim našim saznanjima, taj možebitni posao oko odlaska Ivanušeca u Feyenoord izgleda jako ozbiljno. Iako hrvatski reprezentativac Luka ima i ponude iz Premiershipa. No, postoji mogućnost da se na kraju Dinamo i Feyenoord nađu na istoj valnoj duljini. Naime, ako Nizozemci pristanu da Ivanušec ostane u plavoj svlačionici do 15. kolovoza, onda bi Dinamo mogao pristati na tu prodaju koja bi s realnim bonusima iznosila tih 10 milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 00:12