Marko Rog

 GORAN MEHKEK Cropix
NIŠTA NE OVISI O DINAMU

Ako Rog nastavi ovako, moglo bi doći do scenarija koji se neće svidjeti Jakiroviću

U posljednjim utakmicama pokazao je klasu, zna se što želi, ali zadnju riječ imaju Talijani
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. kolovoz 2024. 11:28

Neka bude rima, Marko Rog igrao k’o Bog! Znali smo mi to i prije, ali onoga dana kad je došao u Dinamo pitali smo se može li se vratiti u staru formu nakon svih tih ozljeda koje su ga zadesile. Kako vrijeme prolazi, dolazimo do zaključka da - može.

Počeo je igrati u kontinuitetu, sad je već, doduše, ne u punoj minutaži, igrao na četiri uzastopne utakmice, protiv Osijeka, Šibenika, Qarabaga i Gorice. I uvijek je pokazao klasu koju definitivno posjeduje. Daje stabilnost u veznoj liniji, dodatna rješenja u napadu, često je pri udarcu izvana, ali još mu niti jedna lopta nije završila u mreži suparnika. Ali sve su bliže i bliže cilju.

Zasad je statistika ubilježila jednu asistenciju, onu u subotu, kad je milimetarski točnom loptom pogodio Sandra Kulenovića. Približava se udarnoj postavi Modrih, to je činjenica. Ovakav Rog, kakvog gledamo na startu sezone, mogao bi biti veliki dobitak za Sergeja Jakirovića.

Mogući su i pregovori s Cagliarijem

Rog je stigao u veljači ove godine na posudbu iz Cagliarija. Posudba istječe na zimu, nije se moglo duže potpisati. Sigurno jest da bi Rog želio ostati do kraja sezone, ali sve ovisi o njegovom klubu Cagliariju. Naime, Dinamo nema pravo otkupa njegovog ugovora, pa ga talijanski klub na zimu, tamo u siječnju iduće godine, može vratiti. Ako će nastaviti igrati kao što igra sada, ta opcija izgleda itekako moguća. Cagliari bi mogao njegovim povratkom dobiti sjajnog igrača u veznoj liniji.

Naravno, uvijek postoji mogućnost dogovora, možda se može dogovoriti daljnja posudba do ljeta iduće godine, možda se može pregovarati o mogućem otkupu ugovora? Vidjet ćemo kako će se ova priča završiti, bit će šteta ako ovakav Rog na zimu ode iz plavog doma. No, nažalost, ništa ne ovisi o Dinamu, sve se pita Cagliari.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 11:01