RONALD GORSIC Cropix
ORILO SE S TRIBINA

Bila je to opća ludnica, tisuće uzvikivale jasnu poruku Dinamovoj zvijezdi: ‘To mu puno znači‘

‘Ima važeći ugovor. Ja se nadam da će ostati. Vidjet ćemo‘, komentirao je Jakirović
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. svibanj 2024. 20:58

Nakon nedjeljne slavljeničke utakmice u Maksimiru nije bilo klasične press konferencije. Sasvim je i jasno zašto, trener Sergej Jakirović i svi njegovi dečki slavili su na terenu, dok su s tribina slušali najdražu muziku, skandiranje i Dinamove refrene. Nakon dodjele medalja i pehara kojeg je prvi podigao Bruno Petković, nastala je opća ludnica, veliko veselje. Organiziran je i sjajan vatromet, na travi maksimirskog stadiona pojavile su se obitelji modrih nogometaša, dječica plavih junaka uživala su trčkarajući na sve strane. Josip Mišić dokopao se velike boce pjenušca i zalijevao ostatak momčadi koji se razbježao na sve strane. Svi iz modrog kluba bili su u jednom velikom zagrljaju, puse su padale na sve strane, plavi dečki su otišli ispod sjeverne tribine i dugo su pjevali s BBB....

- Petko ostani!

To se orilo s sjevera, onda i s zapada. Trener Jakirović se u svoj toj gužvi na terenu probio do novinara.

- Dojmovi su odlični. Čestitam momčadi na ovoj sezoni koja je bila strašno teška. Izdržali smo sve, to je stvarno za svaku pohvalu. Važno je da smo se držali zajedno, vjerovali smo da možemo. Koliko god je bilo teško, dobro nam je došlo ispadanje iz Europe. Ali nakon toga smo se fokusirali samo na prvenstvo i Kup. Kad smo se vratili iz Grčke, kazali smo; ‘sad ćemo dobiti sve do kraja‘!

image
RONALD GORSIC Cropix

Pitali su novinari je li sve u redu s njegovim sinom Leonom, koji se na prvi pogled s tribina ozlijedio.

- Nije se ozlijedio, nego su ga uhvatili grčevi. Mora više magnezija piti, ali dobro... Jako sam zadovoljan s mladim dečkima, dobro su se prezentirali, pokazali smo našu školu, ima tu još mladih momaka. Neki su na Europskom prvenstvu U-17 na Cipru. Nema nam druge nego se okrenuti vlastitoj školi, tako će biti u budućnosti.

Nego, jesu li bile spremne ‘kubanke‘ za glavnu proslavu na Trgu?

- Jesu, kupili smo ih mi iz stožera. A neke smo dobili iz medicinske službe, ha, ha, ha...

Valja svakako napomenuti da je Jakirović dobio ogromnu podršku s tribina, navijači vole Profu...

- Hvala im puno... Ja sam mislio da su Bruni skandirali. Znači mu to puno. S obzirom što smo sve prošli, bilo je tu svega. Svi želimo dobar i jak Dinamo, ljudi su u određenom razdoblju bili s pravom nezadovoljni, nismo niti mi zadovoljniji. Na kraju je sve ispalo dobro. Da nam je netko rekao da će ovako biti, potpisali bi. Odmah. Ne bi se ovako patili. No, ovako je slađe.

Što će biti s Brunom Petkovićem, ostaje li ili odlazi?

- Bruno s nama ima važeći ugovor. Ja se nadam da će ostati. Vidjet ćemo.

Pitali smo ga ima li kakvih pravila za proslavu na Trgu?

- Nije bilo pravila, nestala su u srijedu iza Kupa. Dečki su zaslužili. Trebaju imati ispušni ventil - zaključio je Jakirović

image
RONALD GORSIC Cropix

Iz gužve se pojavio i Petar Sučić s medaljom oko vrata...

- Ne znam odakle krenuti. Mogu samo kazati da smo presretni da je ovako završilo. Uživamo u proslavi s našim navijačima, s svima u gradu. Sve ovo je neopisivo.

Je li očekivao kad je na ljeto došao u Dinamo da će postati nezamjenjiv igrač?

- Ne mogu lagati i kazati da jesam. Ali uvijek vjerujem u sebe, u svoj rad. Znam da se to mora negdje vratiti. Dosta je tu stvari utjecalo na sve ovo gdje smo sada, s dvostrukom krunom. I osobno na mene.

Svi modri dečeci nisu se dugo zadržali, odmah su krenuli prema otvorenom busu koji ih je kroz metropolu vozio na Trg kroz špalir oduševljenih navijača. Uhvatili smo ipak simpatičnog Japanca Takuya Ogiwara.

- Bila je teška sezona, a ja sam imao i tu nesreću s ozljedom. Jako mi je drago što smo bili složni sve ovo vrijeme, vjerovali u pobjede i eto nas sad s dva trofeja, prvenstvom i Kupom - kazao je Ogiwara i krenuo s svojim plavim dečkima na glavni zagrebački trg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. svibanj 2024 14:02