RONALD GORSIC/CROPIX
ADEMIJEV NASLJEDNIK?

Bio je jedan od najtalentiranijih u Hrvatskoj, imao je ogroman peh, a sad mu se u Dinamu otvara velika prilika

‘Pa i Čačić mi je kazao da ću sad dobivati više minuta, pričao mi je da razmišljam o toj poziciji...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. ožujak 2023. 12:19

Marko Bulat (21) u Dinamu je kao kapetan Šibenika stigao u ljeto 2021. godine. Nije ga maksimirski klub uzalud doveo, bio je jedan od najperspektivnijih i najtalentiranijih mladih igrača u Hrvatskoj. Međutim, karijera u plavom domu nije dosad išla prema očekivanjima, imao je i ogroman peh, lom noge.

Ove sezone statistika ne pokazuje brojke zbog kojih bi veznjak trebao nabaciti smiješak na lice. Ukupno je za Čačićevu momčad odigrao tek 489 minuta, od toga 372 u HNL-u, 26 u Ligi prvaka i 91 u Kupu. Ubilježio je u tim minutama samo jednu asistenciju. Igrao je svih 90 minuta samo jednom, protiv Slavena Belupa, početkom veljače ove godine.

Razmišljanje o poziciji

Posljednje dvije utakmice protiv Istre 1961 i Rijeke ostao je na klupi...

- Kad mi ovako prezentirate tu statistiku, te minute, onda držim da sam mogao više... Znate što ću vam kazati? Iz treninga u trening se dokazujem, primarno samome sebi, a onda, naravno, i treneru. Mislim da mogu, da sam ja taj koji zaslužuje veću minutažu, ali sve je do trenera, on odlučuje što mu treba u određenom trenutku i na kojoj utakmici. Optimist sam. Nadam se da ću do kraja sezone dobiti više minuta i pokazati da zaslužujem priliku, te da ću je iskoristiti - kaže nam za uvod Bulat.

image
RONALD GORSIC Cropix

Kako se osjeća kad vidi da nije u sastavu? Pogađa li ga to?

- Svaki nogometaš, svaki sportaš u momčadskim sportovima želi igrati. Od dana kad sam došao u Dinamo događale su se situacije da sam igrao, pa onda nisam igrao... Pa sam onda imao lom noge. Sve me to malo unazadilo. Posljednja utakmica koju sam igrao bila je ona u Šibeniku koju smo izgubili, ali držim da sam je odigrao na dobroj razini. Vidjeli ste i situaciju s našim bivšim kapetanom Arijanom Ademijem, bilo je “ide, ne ide”, a na kraju je realizirao transfer. Mislim da ću sad nakon što je Ademi otišao dobiti više prilika.

To se čini logičnim. Nakon odlaska Ademija, upravo je Bulat čovjek koji bi trebao pokrivati tu poziciju...

- Da... Pa i trener Čačić mi je kazao da ću sad dobivati više minuta, pričao mi je da razmišljam o toj poziciji koju je držao Ademi. Ukazao mi je da pogledam kako je on rješavao situacije.

Zanimljiva je ta poveznica s Ademijem. Oba su Šibenčani, obojica su bili kapetani društva sa Šubićevca, Ademi je bio i kapetan Modrih.

Euro je želja

Pitamo ga može li nastaviti “šibensku lozu” u Dinamu?

- Nadam se da hoću. Zaista je dobra poveznica, stigli smo u Dinamo iz istog grada, kluba, obojica smo bili kapetani. I ne samo to. I Aki je imao trnovit put kad je došao u Maksimir. Otišao je na posudbu u Lokomotivu, ja sam, pak, imao taj lom noge. Vidjeli ste kakvu je on imao sjajnu karijeru u Dinamu, ja ću se truditi da krenem svojim putem i također napravim dobre stvari, da se nametnem treneru i budem dio udarne jedanaestorice.

Morat će se Bulat nametnuti na još jednoj adresi. Radi se o mladoj U-21 reprezentaciji Hrvatske. Bio je dio te momčadi, zadnju utakmicu odigrao je krajem studenoga prošle godine, ali nije dobio Bišćanovu pozivnicu za ovu posljednju akciju protiv Izraela i Engleske. Krajem lipnja starta Europsko prvenstvo, vjerojatno bi htio biti na toj velikoj pozornici kao dio mlade vrste.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

- Razmišljam, naravno, o Europskom prvenstvu. Ali, kao i u klubu, slična je stvar. U Dinamu odlučuje trener, u reprezentaciji izbornik. Pokušat ću se u klubu nametnuti kako bih dobio poziv u reprezentaciju i otišao na Europsko prvenstvo.

Slijedi nastavak HNL-a nakon ove stanke zbog reprezentativnih akcija. Gostujete u Gorici, koja vam je u prvom kolu proljetnog dijela stvorila velike probleme u Maksimiru, završilo je 0:0.

Želimo tu duplu krunu

Može li opet biti problema?

- Nekako nam ogled s Goricom opet pada u, nazovimo ga tako, nezgodno vrijeme. Onaj maksimirski sraz je stigao kao prvi nakon zimske stanke, sad stiže nakon pauze zbog reprezentativnih obveza. Bit će zahtjevno gostovanje u Gorici. Nakon toga nam slijedi i polufinale Kupa u Šibeniku. Hendikep nam je ozljeda Brune Petkovića, veliki minus, teško ga je nadomjestiti. Svi znamo kakva je to klasa od igrača. Kad nam ne ide, on napravi neki potez koji napravi razliku. Srećom, imamo širok roster. Nadam se da ćemo u Gorici uzeti tri boda, a onda krećemo po finale Kupa, koje nam je jako bitno jer želimo osvojiti duplu krunu. Prošle sezone smo baš u Šibeniku osvojili prvenstvo, sad bi bilo sjajno da uhvatimo to finale. Ali, sad smo fokusirani na Goricu... - zaključio je Marko Bulat.

BULAT ZA DINAMO

Sezona 2021. - 2022.

22 odigrane utakmice

848 minuta u igri

1 postignuti pogodak

1 upisana asistencija

Sezona 2021. - 2022.

16 odigranih utakmica

484 minuta u igri

0 postignutih pogodaka

1 upisana asistencija

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 12:12