Sports Press Photo/ddp USA/Profimedia
HALO, ŠVICARSKA

Bivši hajdukovac o potencijalnom pojačanju Modrih: ‘On bi sigurno bio starter u Dinamu, strahovito je nadaren‘

Srednji branič Züricha, donedavni hajdukovac Nikola Katić, biranim riječima govori o svom suigraču
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. siječanj 2023. 10:31

Sve su glasnije najave da će ugovor s Dinamom potpisati švicarski nogometni reprezentativac, Bećir Omeragić, 20-godišnji srednji branič rođen u Ženevi, koji sad igra u Zürichu. Pregovori o načinu i vremenu dolaska su u tijeku, postoji, naime, i opcija da Dinamo sad sve dogovori i potpiše s Omeragićem, kojemu na ljeto istječe ugovor sa švicarskim klubom, ali da ostane još pola godine u Zürichu.

Nije ga lako proći

Švicarci hvale Omeragića, a nazvali smo i njegova suigrača Nikolu Katića (26), bivšeg srednjeg braniča Slavena Belupa, Glasgow Rangersa i Hajduka, koji je ljetos došao u Zürich, da nam kaže nekoliko riječi o igraču za kojeg je Dinamo zainteresiran...

- Sjajan je dečko i odličan nogometaš. Uostalom, spoznaja da je zanimljiv klubu poput Dinama dovoljno govori o njegovu potencijalu. Siguran sam da će napraviti veliku karijeru, strahovito je nadaren i brzo će napredovati - rekao nam je Katić.

Defenzivac s jednim nastupom u dresu hrvatske reprezentacije opisao je Omeragićeve vrline...

- Tehnički je Omeragić vrlo dobar, jak je s loptom u nogama. Iako je rođen u Švicarskoj, očito je da ima nogometne gene nadarenosti s ovih prostora. Visok je 187 cm, dobar je u skok-igri, brz je i agresivan igrač, nije ga lako proći u situacijama jedan na jednoga. Ma, o njemu mogu govoriti samo lijepim riječima, spoznaja da je četiri puta igrao za Švicarsku zorno ocrtava njegovu kvalitetu.

image

Nikola Katić

CROPIX

Bi li Omeragić odmah po dolasku bio pojačanje za Dinamo ili bi mu u maksimirskom klubu trebalo vremena za prilagodbu?

- Siguran sam da bi izborio mjesto u udarnoj postavi i odmah bi bio pojačanje za Dinamo! Njegova bi kvaliteta odmah isplivala na površinu, stvarno je odličan igrač - uvjeren je Katić, koji je raskinuo ugovor s Glasgow Rangersom krajem kolovoza i došao je u Švicarsku...

- Odigrao sam jesenas ukupno jedanaest utakmica, zadovoljan sam jer sam dohvatio kontinuitet igara. Zbog toga sam i došao, nastavljam se razvijati onako kako želim i nadam se da će biti sve bolje. Malo nas koči izostanak dobrih rezultata, ali vjerujem da ćemo u drugom dijelu prvenstva pobjeći s dna prvenstvene ljestvice, imamo potrebnu kvalitetu za iskorak.

Katić je prošlu sezonu igrao u Hajduku, upisao je ukupno 25 nastupa za bijelu momčad...

- Mogu biti zadovoljan prošlom sezonom, pokazao sam da sam zdrav i tjelesno spreman. Istina, bilo je oscilacija, bilo je dobrih i lošijih utakmica, ali kad sad sve sagledam, shvaćam da je to bilo sasvim normalno nakon preduge stanke zbog ozljede. Izgubio sam prije toga godinu dana, nisam trenirao ni igrao, pa sam se u Splitu vratio nogometu. Svi su mi u klubu pomogli i uživao sam s njima raditi. Osvojili smo i kup, do kraja smo se za naslov borili s Dinamom, bili smo jako blizu, ali nismo uspjeli, Dinamo je ipak bio prejak - konstatirao je donedavni hajdukovac.

Vjetar u leđa

Jeste li nastavili pratiti HNL?

- Kako ne! Baš sam malo prije pogledao utakmicu Istre i Slavena Belupa, solidno se igralo, šteta što nije bilo pogodaka. Bit će to opet zanimljiva utrka za naslov. Hajduk je dolaskom trenera Ivana Leke svakako dobio vjetar u leđa, riječ je o renomiranom i iskusnom stručnjaku. A Dinamo je - Dinamo! Zagrebački je klub već godinama priča za sebe, strahovito je jak, a vidjet ćemo može li Plave poremetiti odlazak Oršića. Možda još netko napusti Maksimir, Dinamovi su igrači traženi u Europi. Uglavnom, Hajduk će parirati Dinamu u toj utrci za naslov, a teško je predvidjeti kako će sve završiti, svašta će se na proljeće događati - smatra Katić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
28. travanj 2024 02:40