MB MEDIA SOLUTIONS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
‘JAKO JE BRZ‘

Brazilac nadomak Dinama: ‘Podsjeća na Cafúa‘, a za reprezentaciju je igrao s Realovom zvijezdom

Početkom tekuće kalendarske godine, za njegove usluge itekako je zainteresiran bio Bešiktaš
Piše: SNObjavljeno: 07. rujan 2023. 15:43

Tko je Iago? Kako smo doznali, 26-godišnji Brazilac blizu je dolaska u Dinamo. Međutim, lijevi bek Augsburga nije poznat hrvatskoj javnosti. U mladosti je skupio jedan nastup za brazilsku reprezentaciju do 20 godina, koju je odigrao na poziciji stopera, i to u paru sa Éderom Militãom, zvijezdom Real Madrida vrijednom 70 milijuna eura.

Ima i šest nastupa za reprezentaciju do 23 godine, gdje je svlačionicu dijelio s drugim zvijezdama, čija je vrijednost također otišla u nebo, kao što su: Bruno Guimarães (70 milijuna eura), Lucas Paquetá (45 milijuna), Antony (60 milijuna), Douglas Luiz (40 milijuna), Matheus Cunha (25 milijuna), Emerson Royal (20 milijuna)...

image
JUAN BARRETO/AFP/PROFIMEDIA

Prije dvije i pol godine, Brazilac je bio na popisu želja i Milana. O potencijalnom poslu govorio je tada njegov menadžer Marcelo Robalinho, koji je biranim riječima pričao o svom pulenu.

- Jako je brz, fizički dominantan, može momčadi omogućiti brzi izlazak. Igrač je za moderni nogomet, za viši nivo. Kako trči 90 minuta? Pa on je poput Cafúa, podsjeća me na njega - rekao je tada Robalinho.

Početkom tekuće kalendarske godine, za njegove usluge itekako je zainteresiran bio Bešiktaš. No, prije samo dva tjedna, Iago je osvanuo i na popisu želja aktualnog francuskog viceprvaka Lensa.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 12:23