Ante Čačić je najavio okršaj s Milanom

 RONALD GORSIC Cropix
BITKA NA SAN SIRU

Čačić: ‘Dolazimo ostati vodeća momčad skupine‘; Ademijeva posebna utakmica: ‘Ovo je velika stvar za mene‘

Trener Modrih i kapetan na konferenciji za medije najavili su okršaj s talijanskim prvakom
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. rujan 2022. 19:20

Modri su na San Siru odradili posljednji trening pred sraz s Milanom. Prije nego što je svoje dečke odveo na travnjak modri strateg Ante Čačić je u utrobi kultnog stadiona održao press konfernciju. Pred novinare je s njim u društvu izašao i kapetan Arijan Ademi koji će protiv Milana odigrati svoju 100-tu europsku utakmicu za Dinamo.

"Dolazimo na San Siro kao vodeća momčad skupine i nastojimo to ostati i nakon sutrašnje utakmice, iako je Milan favorit. Vjerujem igračima, nadam se dobroj prezentaciji, ako tako bude, možemo se nadati dobrom rezultatu", kazao je Čačić

Nadovezao se Ademi...

"Znamo kakav nas protivnik očekuje. Nadam se da ćemo biti dobri kao i protiv Chelseja i da ćemo se sretni vratiti kući", rekao je Ademi

Koliko mu znači 100-ta utakmica?

"Velika je to stvar za mene, puno mi znači, nadam se da će ‘stotka‘ biti najsretnija! Igrali smo mnogo utakmica, ali o potrošnji energije uopće ne razmišljamo, prije takve utakmice to nam nije na pameti. Kako bi to uopće moglo biti u mislima pred veliki ogled Lige prvaka? Teško mi je kazati da li smo bolji nego 2019. godine kad smo zadnji put bili ovdje, ali sigurno smo iskusniji", rekao je Ademi.

Nastavio je Ante Čačić. Pitali smo ga tko je bolji, Chelsea ili Milan?

"S Milanom igramo u gostima, u ovom trenutku naše sutrašnje domaćine smatramo jačim suparnikom. Analizirali smo najjače poluge Milana, ako ćemo ih neutralizirati onda se možemo nadati pozitivnom rezultatu. Ako ćemo biti koncentrirani i kompaktni kao protiv Chelseaja onda su sva tri znaka u igri. Mi imamo samopouzdanja, vjerujemo u sebe, mislim da je to najvažnije. Ali ponavljam, Milan je favorit. Iako smo autsajderi u skupini, mi protiv svakoga tražimo bodove, tražiti ćemo ih i protiv Milana. Mi u svaku utakmicu idemo pobijediti, ali pobjeda se kuje iz obrane. Za očekivati jest da će Milan u jednom dijelu imati dominaciju, ali ako ćemo biti koncentrirani i fokusirani kao protiv Chelsea, možemo se nadati da ćemo biti zadovoljni nakon utakmice", zaključio je Čačić.

Linker
02. svibanj 2024 05:30