DAMIR KRAJAC Cropix
VELIKI TALENT

Čačić o dinamovcu koji oduševljava navijače: ‘Nije uzalud dobio ‘desetku‘, a onaj debi mu nisam uzeo za zlo‘

Jedan je od onih čijim ulaskom Dinamo dobije novu energiju i izgleda opasnije
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. srpanj 2022. 21:00

Trener Dinama Ante Čačić dao je veliki intervju za Sportske novosti u kojem se dotaknuo mnogih tema, a u jednom je trenutku progovorio i o novoj ‘desetki‘ zagrebačkog kluba, kao i još nekoliko igrača.

Baturina i Menalo... Kad ti dečki uđu u igru, onda Dinamo uvijek dobije novu energiju, izgleda opasnije, napravi se pozitivan pomak. Je li vrijeme da oni dobiju veću minutažu?

- Da ih nisam stavio u igru, sad me to uopće ne biste pitali. A kad ih stavim, onda kažete da lutam. I gubim kompas. Kako ih vidim? Kad god bude prilika, bit će unutra. Baturina? Pa, nisam mu uzalud dao “desetku”, mislim da je Baturina - to! On ima ogromnu perspektivu. Mlade igrače treba istrpjeti. Lani je u Kranjčevićevoj kod mene debitirao, pa je bio zamijenjen u poluvremenu. Nisam mu to uzeo za zlo. To je proces sazrijevanja i odrastanja igrača. Minutaža ovisi o njemu. Nego, koliko je prošle sezone igrao Baturina, koliko Menalo, koliko Špikić?

image

Martin Baturina

DAMIR KRAJAC/CROPIX

Kad se priključuje Boško Šutalo?

- Mislim da bi se trebao priključiti idući tjedan. Dobro se osjeća. Hendikep je izostanak Josipa Šutala, s njim je izgradnja igre puno lakša. On je naš bitan čimbenik u izgradnji igre.

Vidimo da vam je u prvom planu na desnom boku Moharrami, kakva je situacija s Ristovskim?

- Moharrami je dobar prema naprijed, nekad izgleda da ispadne, ali uvijek se stigne vratiti. Stiže sve. Moharrami i Ristovski su dva dobra igrača. Svaki na svoj način ima vizit kartu za udarni sastav. Trebaju nam obojica jer ne možemo u ovom ritmu ovisiti o jednom igraču.

Linker
19. travanj 2024 06:50