Sandro Kulenović

 VOJKO BASIC Cropix
GURA PLAVE PREMA NASLOVU

Čovjek u kojeg se sumnjalo sada živi san i gura Dinamo prema naslovu! U Maksimiru jedno nisu htjeli reći naglas

Ljeto su mu istodobno obilježile tuga i radost, no veselje zbog povratka bilo je nemjerljivo
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 22. travanj 2024. 11:44

Iako to nitko nije želio reći naglas, u Maksimiru se s mnogo strepnje očekivalo gostovanje u Kranjčevićevoj. Razložno, iskustvo je uvijek najbolji usmjerivač raspoloženja, a to je ovosezonsko Dinamovo iskustvo s Lokomotivom bilo još kako neugodno. I zato nije bilo mira u plavoj svlačionici prije nedjeljnog okršaja, poziv na oprez bio je stalno u glavama, znali su dinamovci da će im ovo biti jedno od najtežih iskušenja do kraja prvenstvene utrke.

Sve utakmice SuperSport HNL-a možete gledati samo na MAXSport kanalu

I bilo je! Ali je i okončano na najbolji način, minimalna je pobjeda donijela vrijedna tri boda za ostanak u "mrtvoj utrci" za naslov s Rijekom. Dvojica su se Dinamovih igrača prometnula u junake dvoboja, strijelac jedinoga gola Sandro Kulenović i vratar Ivan Nevistić. Obojica su dio karijere proveli u Lokomotivi, kalili su se na Kajzerici i sad su presudili klubu u kojem su postali bolji nego što su bili prije dolaska.

image

Sandro Kulenović

VOJKO BASIC Cropix

Promjena sustava Dinamove igre, koju je režirao trener Sergej Jakirović, pogurnula je jesenas zatajenoga Kulenovića u jednoga od ključnih Dinamovih igrača. Zabio je važne zgoditke, njegovim su golovima Plavi minimalno slavili u Kupu protiv Hajduka i sad u Kranjčevićevoj, iz utakmice u utakmicu sa sebe je odagnao upitnike. Jer, nije bilo malo onih koji su sumnjali u ovoga napadača, kojem su ljetos, kad se s posudbe na Kajzerici vraćao u Maksimir, oči zasuzile. Istodobno je bilo i tuge i radosti - tuge jer je napuštao sredinu u kojoj se iznova vratio u nogometni život, a radost zbog povratka bila je nemjerljiva. I Kulenović sad živi svoj nogometni san, sam ispisuje svoju bajku, njegove igre i golovi guraju Plave prema naslovu...

Nevistić je donedavno također bio na klackalici, nije mu bilo lako, nakon jednogodišnjeg grijanja klupe Livakoviću, stati između vratnica. I kako je vrijeme prolazilo, postajao je samouvjereniji i sigurniji, psihološki je postao strahovito jak, što se ponajbolje vidjelo na posljednjim utakmicama, kad je u naizgled bezizlaznim situacijama sjajnim obranama sačuvao svoju mrežu i donosio bodove Plavima. U nedjelju je "začarao" Goričana, ovakav će Nevistić trebati Plavima u ovoj burnoj i neizvjesnoj završnici sezone.

image

Ivan Nevistić

DAMIR KRAJAC Cropix

Dinamo je, eto, svoju zadaću odradio, Lokosi su, pak, posrnuli i ostali praznih ruku. No, pomogao im je poraz Osijeka protiv Istre, pa se tako ništa nije promijenilo u toj utrci za četvrto mjesto, koja će također biti do kraja uzbudljiva i po svemu sudeći sve će se odlučivati u međusobnom okršaju Osijeka i Lokomotive u Opus Areni. Dan prije izravnoga sučeljavanja Rijeke i Dinama na Rujevici...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 11:44