Pepijn Lijnders

 Sportimage Ltd/alamy/alamy/profimedia
KRITIZIRAO IH I ‘OTAC‘ KLUBA

Dinamo bi mogao smijeniti trenera Salzburga? ‘Klub tone sve dublje, čekaju ga neugodni dani‘

‘Ovakvom igrom ne zaslužujete pobijediti na bilo koji način‘, kaže Ragnick
Piše: SNObjavljeno: 24. listopad 2024. 00:05

Dok trener zagrebačkog Dinama klica od oduševljenja, za Pepijna Lijndersa kreću teški dani. Doduše, krenuli su i znatno prije 0:2 poraza od Modrih, no sada bi se nad budućnosti nizozemskog trenera mogao pojaviti veliki upitnik, ističe austrijski portal Heute.

"Salzburg tone sve dublje. Prije reprezentativne stanke doživjeli su 0:5 poraz od Sturma, ranije i 0:3 protiv Sparte Prag i 0:4 protiv Bresta u Ligi prvaka, a pritisak na Pepa Lijndersa bio je velik od samog početka sezone. Lijnders je nedavno dobio poticaj jer je Jurgen Klopp, njegov dugogodišnji kolega u Liverpoolu, došao na čelo Red Bulla. Možda ne mora brinuti za svoj posao, ali nema sumnje da stvari postaju neugodne u nadolazećim tjednima.

Utakmicu je prokomentirao i Ralf Rangnick, trener koji je u Salzburgu ostavio dubok trag i naučio ih na "gegenpressing".

- Suština je da, ako stvorite samo jednu polušansu pred svojim navijačima, nećete i ne zaslužujete pobijediti na bilo koji način. Velika šteta - kazao je "otac" salzburškog nogometa.

Kritički osvrt imaju i novinari Der Standarda.

"Nokaut faza za Salzburg je čista iluzija. Bullsi su i dalje bez boda, momčad Pepa Lijndersa opet je cijelo vrijeme bila bezopasna i nikako nije uspjela okrenuti utakmicu u svoju korist".

Priliku za popravni u Ligi prvaka austrijska će momčad imati početkom idućeg mjeseca na gostovanju kod Feyenoorda.

Linker
24. listopad 2024 00:08