GORAN MEHKEK Cropix
UTAKMICA ODLUKE

Dinamo će danas saznati protivnika u drugom pretkolu Lige prvaka, evo kakvo je stanje pred veliki okršaj

Mogući protivnici hrvatskog prvaka su gruzijski Dinamo Tbilisi i kazahstanska Astana
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 19. srpanj 2023. 10:56

Dinamo Zagreb, hrvatski nogometni prvak, kreće u borbu za plasman u Ligu prvaka, a put do tog prestižnog natjecanja počet će u drugom pretkolu.

Današnjom utakmicom saznat će protivnika s kojim će se sučeliti u ovom krucijalnom koraku kvalifikacija. Mogući protivnici su gruzijski Dinamo Tbilisi i kazahstanska Astana, a prva utakmica ovih dviju momčadi odigrana je rezultatom 1:1, što znači da će se odlučujući okršaj odigrati u Gruziji, s početkom od 18 sati.

Modri su se ranijih godina imali prilike susretati s oba potencijalna protivnika. Sezone 2016./2017. zagrebački Dinamo izašao je kao pobjednik protiv gruzijske verzije iz Tbilisija. Tadašnji izabranici Cice Kranjčara slavili su na Maksimiru u prvom susretu rezultatom 2:0, dok su uzvrat pobijedili s minimalnih 1:0.

Dvije godine kasnije, u sezoni 2018./2019., Dinamo se u trećem pretkolu Lige prvaka susreo s kazahstanskom Astanom. Ponovno su Modri slavili s ukupnih 3:0, ali ovoga puta 2:0 pobjeda dogodila se na gostovanju, u ovom slučaju u Kazahstanu. Uzvrat u Maksimiru zaključio je Mario Gavranović jedinim pogotkom na utakmici.

Bez obzira na protivnika, prva utakmica drugog pretkola igrat će se na stadionu Maksimiru 25. ili 26. srpnja, dok će se uzvratni susret odigrati tjedan dana kasnije.

Linker
19. svibanj 2024 11:56