GORAN MEHKEK/CROPIX
POČELE PRIPREME

Dinamo dogovara posao s Rijekom. Potvrđen novi potpis u Maksimiru, Istri se ne sviđa ponuda za Bakrara

Bišćan je danas u 10 sati prozvao svoju momčad pred nove izazove
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. lipanj 2023. 12:34

Dinamo je krenuo s ljetnim pripremama. U 10 sati na Maksimiru Igor Bišćan je okupio svoje društvo pred sezonu u kojoj maksimirski klub ima velike ambicije, kao i uvijek.

Naravno, današnji skup bio je nekompletan, nedostajale su najveće klupske zvijezde, sjajni hrvatski reprezentativci Dominik Livaković, Josip Šutalo, Bruno Petković i Luka Ivanušec, koji su bili na finalu Lige nacija. Kad smo kod toga, jedino su Dinamo i Real iz Madrida imali po četiri igrača u tom velikom finalu Hrvatska - Španjolska. Ta velika četvorka priključit će se momčadi 29. lipnja, na dan prve pripremne utakmice koju Modri u Deželi, na Brdu kod Kranja, igraju protiv Kopera.

Dobar razlog

Naravno, nije bilo niti trojca Martin Baturina, Marko Bulat i Mauro Perković, koji danas putuju na Europsko prvenstvo u Rumunjsku. Oni će se priključiti momčadi zavisno od toga kakav će rezultat polučiti, odnosno, do kuda će dogurati vrsta izbornika Dragana Skočića. Nije bilo niti reprezentativaca drugih reprezentacija, Stefana Ristovskog (Sjeverna Makedonija), Luke Menala (BIH), Mahira Emrelija (Azerbajdžan) i Sadegha Moharramija (Iran). Ristovski, Menalo i Moharrami priključit će se također 29. lipnja kao i hrvatski A reprezentativci, dok Emreli dolazi 25. lipnja, dan prije nego što Modri odlaze u Sloveniju na drugi dio priprema.

Na listi za prvi dan priprema nije bilo niti četvorice koji su se vratili s posudbi. Međutim, za to postoji dobar razlog. Radi se na njihovim transferima. Dinamo pregovara s Rijekom o tome da se Jankoviću posudba pretvori u transfer, možda je to i neka najava da bi mogao stići Matija Frigan, možda se tu “kuha” neka priča, ona o kojoj smo već pisali. Rijeka bi imala manju transfernu potražnju ako Janković postane igrač kluba s Rujevice. Marko Tolić je, pak, po našim informacijama pred dogovorom sa Slovanom iz Bratislave, mogao bi nastaviti karijeru u Slovačkoj, dok Mario Ćuže ima ozbiljne ponude iz Poljske, velika je vjerojatnost da će tamo i preseliti.

Dogovoren Topićev potpis

Sandro Kulenović po nekim izvorima ima mogućnost odlaska preko “velike bare”, navodno ima ponudu iz MLS-a. Međutim, neki drugi izvori kažu da nema zasad nikakvih ponuda, nego da ga jednostavno Igor Bišćan nije vidio u momčadi. Bilo kako bilo, Kulenović sigurno odlazi iz plavog doma, ovoga puta bi se moglo raditi o transferu, ne o posudbi.

Od ostalih zanimljivosti dogodilo se ono o čemu smo već pisali. S posudbe u plavi dom vratili su se Daniel Štefulj, Antun Jakov Vasilj, Marko Soldo, Antonio Marin, Bartol Barišić, Petar Sučić i Anes Krdžalić. Bišćan je na pripreme, dok nema Livakovića, pozvao i mladog vratara Antonija Rajića. Ostali su u kadru mladi Modri, velike nade, Gabriel Rukavina, Luka Lukanić, Luka Vrbančić i Jakov Gurlica. Naravno, tu je i Fran Topić, napadač kojeg je “izmislio” Igor Bišćan. Najnovija vijest iz Maksimira glasi da je konačno dogovoreno potpisivanje ugovora s Topićem, to će se dogoditi uskoro, tako da je i ta tema stavljena ad acta.

Puljanima ne odgovara Dinamova ponuda za Bakrara

Ima još jedna informacija iz plavog kluba. Radi se opet o igraču Istre 1961, Monsefu Bakraru, kojeg je Bišćan želio vidjeti u plavom klubu. Dinamo je prema Puli, prema našim saznanjima, poslao ponudu. Modri bi Puljanima za sezonu platili 300 tisuća eura, a nakon njenog završetka postojala bi mogućnost otkupa ugovora u visini 1,2 milijuna eura. S tim da se na radi o obveznom otkupu ugovora. Puljanima se takav deal ne sviđa. Kako će se stvari dalje odvijati ostaje za vidjeti. Možda će uskoro situacija biti jasnija, Alaves je osigurao Primeru u dramatičnom ogledu protiv Levantea, a prema onome što smo uspjeli načuti u Puli su i čekali taj rasplet nakon kojeg bi mogli biti pametniji. (do)

LISTA ZA PRIPREME

Dolaze 19. lipnja

Danijel Zagorac

Ivan Nevistić

Antonijo Rajić

Boško Šutalo

Petar Bočkaj

Maxim Bernauer

Jakov Gurlica

Dino Perić

Daniel Štefulj

Luka Lukanić

Joisp Mišić

Robert Ljubičić

Marko Soldo

Antun Jakov Vasilj

Luka Vrbančić

Bartol Barišić

Josip Drmić

Dario Špikić

Fran Topić

Antonio Marin

Gabriel Rukavina

Dolaze 22. lipnja

Anes Krdžalić

Petar Sučić

Dolaze 25. lipnja

Mahir Emreli

Dolaze 29. lipnja

Stefan Ristovski

Luka Menalo

Josip Šutalo

Luka Ivanušec

Dominik Livaković

Sadegh Moharrami

Bruno Petković

Dolaze nakon EP U-21

Marko Bulat

Martin Baturina

Mauro Perković

21

igrač očekuje se danas na pripremama Dinama

Linker
19. svibanj 2024 15:41