Robert Ljubičić

 JOHANN SCHWARZ/AFP/PROFIMEDIA Johann Schwarz/Afp/Profimedia
AUSTRIJANCI POTVRDILI SN

Dinamo dovodi igrača za 2,5 milijuna eura: ‘To je kao da Bayern zove Nijemca ili Real Španjolca!‘

‘Siguran sam da će Robert za nekoliko godina igrati u velikom klubu. Pogledajte samo Olma...‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. svibanj 2022. 18:33

Austrijski mediji u četvrtak su potvrdili ono što su Sportske novosti nedavno prve objavile - Rapidov veznjak Robert Ljubičić trebao bi postati novi Dinamov igrač na kraju sezone.

Prema napisima relevantnih Kronen Zeitunga i Kuriera, Ljubičićev odlazak već je izvjestan i neupitan. Kažu Austrijanci da je između klubova već sve dogovoreno, da se još očekuje samo potpis ugovora, te dodaju da bi Rapid, koji je Ljubičića prošlo ljeto doveo besplatno iz St. Pöltena, trebao dobiti odštetu od 2,5 milijuna eura. Prema našim, pak, saznanjima, kao što smo pisali, Dinamo je pred Ljubičića stavio petogodišnji ugovor.

image
JOHANN SCHWARZ Apa-picturedesk Via Afp

Austrijski mediji dodaju i da je Robertov brat Dejan, koji sad igra u Kölnu, mogao također prijeći u Dinamo, ali je čekao i dočekao ponudu iz Bundeslige, premda Dinamo nudi igranje u Ligi prvaka.

No, javio se Austrijancima Goran Zvijerac, trener juniora St. Pöltena, koji je vodio Ljubičića u omladinskoj školi tog kluba, te komentirao interes Dinama:

- Ako te Dinamo zove, to je za ljude iz čitave te regije nešto posebno. To je kao ponuda Bayerna Nijemcima ili Reala Španjolcima. Siguran sam da će Robert za nekoliko godina igrati u velikom klubu u jačoj ligi. U Dinamu se igrači mogu razvijati na visokoj razini. Samo pogledajte Danija Olma - kazao je Zvijerac.

Linker
12. svibanj 2022 18:51