Mauro Perković (lijevo)

 RONALD GORSIC Cropix
VELIKA NADA ZA SN

‘Dinamo je bolja momčad od Hajduka! Vjerujem da ovdje ima mjesta za mene, inače ne bih niti dolazio‘

Mladi stoper maksimirskog kluba koji najčešće igra na poziciji lijevog beka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. prosinac 2023. 22:20

Mauro Perković ima samo 20 godina. Kad ste u tim mlađahnim godinama, onda je jasno da ste zapravo na početku one prave seniorske karijere. I da za vas ima vremena. Tako razmišlja i Perković, tako je i odgovorio kad smo mu postavili pitanje kako bi opisao svoj dosadašnji boravak u Dinamu? Očekivano i zadovoljavajuće ili neočekivano i možda razočaravajuće s obzirom na ipak malu minutažu?

- Došao sam u najveći hrvatski klub i normalno je da se moram izboriti za prvih jedanaest. Mlad sam igrač i sretan sam da sam ovdje. Ponosan sam što mogu nositi dres Dinama - kazao je u uvodu.

A kad smo kod te minutaže, ove polusezone ukupno je odigrao 698 minuta, jednom je bio i strijelac, zabio je svom bivšem klubu, Istri 1961. Nije to, naravno, puno, ali kad god je igrao nije razočarao, dapače. Perković je, inače, standardno član mlade U-21 reprezentacije, a Transfermarkt ga, bez obzira na to što puno ne igra, cijeni na 3 milijuna eura.

Došao je kao stoper, a igra na poziciji lijevog beka. Može li na toj poziciji pokazati sve što zna? Koliko smo vidjeli, sve što je odigrao na lijevom beku bilo je dobro u defenzivnom smislu. Mnogi kažu da mu nedostaje igra prema naprijed.

- Igrat ću što god trener bude tražio od mene. Slušam njegove upute i pokušavam ih ispunjavati. Sigurno da mogu još više i bolje, pogotovo prema naprijed, ali da - moja primarna pozicija jest stoper. Ako budem češće igrao na beku, vjerujem da ću popraviti i igru prema naprijed.

image
RONALD GORSIC Cropix

Što predviđa, kakva će mu budućnost biti u Dinamu, ima li za njega mjesta i kad dođu najavljena pojačanja u zimskom mercatu?

- Vjerujem da ima mjesta za mene, da ne vjerujem ne bih niti dolazio ovdje.

S obzirom na to da svoj posao odrađuje dobro na toj lijevoj strani, drži li da će do kraja polusezone dobiti nove prilike u tri utakmice koje slijede?

- To je odluka trenera, imamo naporan ritam i vjerujem da će biti i minuta za mene. Meni je najvažnije da svaku iskorištenu minutu iskoristim najbolje što mogu.

Kad pogledate ljestvicu i vidite devet bodova zaostatka za Hajdukom, što vam prvo padne napamet?

- Ma, ne opterećujemo se... Gledamo korak po korak. Imamo dvije utakmice manje. Nismo naviknuli biti lovac, ali dat ćemo sve od sebe da se vratimo na prvo mjesto.

Što mislite, zašto je Dinamo igrao tako toplo-hladno ove polusezone, koji je bio pravi razlog neočekivanih i šokantnih poraza, ispadanja iz Lige prvaka, Europske lige, muke u Konferencijskoj ligi i HNL-u?

- Pratilo nas je puno pehova, dosta ozljeda, momčad se dosta promijenila i sve je to utjecalo na nas, ali smo, evo, dobro reagirali zadnje tri utakmice i moramo tako nastaviti. Puno je negative bilo oko nas. Pogotovo medijski, ali bitno je da smo mi u svlačionici podrška jedni drugima i uvjeren sam da slijede bolji dani za nas i naše navijače.

Jeste li s ove tri uzastopne pobjede protiv Osijeka, Astane i Slavena Belupa konačno uhvatili pobjednički ritam? Hoćete li pobijediti u sve tri utakmice do kraja polusezone, hoće li pasti Rudeš, Ballkani i Hajduk?

- Mi vjerujemo u sebe i želimo pobijediti u svakoj utakmici koju igramo. Još tri utakmice su do kraja sezone i dat ćemo sve od sebe da polusezonu završimo na najbolji mogući način. Dinamo je favorit u svakoj utakmici u Maksimiru i tako ćemo se postaviti i u ove tri posljednje utakmice.

Vjerujete li čvrsto u naslov prvaka i proljeće u Europi?

- Vjerujem. Moramo svi vjerovati u to. Imamo kvalitetu i podiglo nam se samopouzdanje u zadnjih nekoliko utakmica. Polako sve dolazi na svoje. Vjerujem da ćemo svima dokazati da kad smo pravi, da smo i najbolji - zaključio je Perković.

Hajduk nije bolja momčad od Dinama

Držite li da će vječni derbi s Hajdukom 17. prosinca možda biti i odlučan kad se radi o naslovu prvaka? Hajduk ima već dvije pobjede ove sezone nad Dinamom, zar će i treći put pobijediti?

- Derbi je uvijek derbi, ali daleko je još kraj sezone. Naravno da želimo slaviti pred svojim navijačima i tako im uljepšati Božić, ali prvenstvo još nije stiglo ni do pola, tako da ništa još neće biti riješeno.

Je li Hajduk trenutačno bolji od Dinama?

- Nije. Za mene je Dinamo najbolja momčad.

PERKOVIĆ ZA DINAMO

18 odigranih utakmica

1347 minuta na terenu

1 postignuti pogodak

1 upisana asistencija

3 dobivena žuta kartona

0 zarađenih crvenih kartona

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
14. svibanj 2024 07:17