Dražen Jaman i Noa Mikić


 

 NIKOLA VILIC Cropix
POMLADILI MOMČAD

Dinamo je počeo s tranzicijom momčadi koju je već morao napraviti, Modri na oku imaju i dvojac iz Lokomotive

Da je imao više strpljenja, u viziji budućeg Dinama ostao bi i Gabrijel Rukavina
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. siječanj 2024. 15:28

U nedjelju smo pričali s tri velike Dinamove nade. Ivan Cvetko, Noa Mikić i Borna Graonić su bili dečki koje je trener Sergej Jakirović odlučio ostaviti s prvom momčad na pripremama u Rovinju. Dečki su bili jako sretni, osmijeh im nije silazio s lica. Dok su se neki njihovi mladi kolege vratili u Zagreb, oni su ostali. No, jučer je za njih stigla još jedna, još bolja vijest. Jakirović će Cvetka, Mikića i Graonića ostaviti u seniorskoj momčadi i nakon povratka u Maksimir! Očito trener drži da se radi o takvim talentima koji moraju biti u seniorskom pogonu.

Evo, recimo, kad već pišemo o tim dečkima, u nevezanim razgovorima s ljudima iz Dinama čuli smo i ovu rečenicu...

- Od početka priprema nismo vidjeli da je itko predriblao i prošao kraj Mikića!

Mikić je desni bek koji ima samo 16 godina.... Ovaj potez Jakirovića zapravo znači da je Dinamo na neki način počeo s tranzicijom momčadi koju je već mnogo prije morao napraviti. Osim ovog mladog trojca (Cvetko i Graonić imaju 18 godina) Jakirović u sastavu, osim već dokazane zvijezde Martina Baturine (20), ima mladog Morena Živkovića (19), Petra Sučića (20), Gabrijela Vidovića (20), dečke koji se vraćaju nakon ozljeda Lukasa Kačavendu (20) i Luku Stojkovića (20), Maura Perkovića (20), Marka Bulata (22).... A saznajemo da će u perspektivi krenuti po dvojac iz Lokomotive, Fabijana Krivaka (18) i Marina Šotičeka (19).

Da je imao više strpljenja, u viziji budućeg Dinama ostao bi i Gabrijel Rukavina (19), ali on želi otići iz plavog doma. Kad smo već kod Rukavine, jučer još nije bilo novosti oko njegovog transfera, koji bi trebao imati konačni cilj u MLS-u. Vidjet ćemo hoće li ga trener Jakirović koristiti danas (utorak, 14. 30 sati) na trećoj pripremnoj utakmici Modrih u Rovinju, protiv Makedonije GP. Protiv Celja ga nije uvodio u igru, upravo zbog toga jer se radi na transferu, pa ne bi bilo zgodno da se mladić ozlijedi.
Kad smo već kod današnje utakmice, na terenu bi se trebao pojaviti Marko Bulat, koji je kasnio na pripreme jer je imao gripu. Također, bit će zanimljivo vidjeti hoće li biti spreman Dino Perić...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 16:34