Bruno Petković mogao bi na ljeto napustiti Dinamo

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
REKONSTRUKCIJA

Dinamo kreće u veliki remont! Stižu golgeter, sjajni trener i talentirani veznjak, odlazi Petković!?

Za razliku od nekih prijašnjih mercata, modri klub već sad ima ideju koga dovesti u svlačionicu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. svibanj 2022. 06:05

Naši izvori s raznih lokacija tvrde da je napadač Rijeke Josip Drmić, koji je u lovu na Marka Livaju kad se radi o tituli najboljeg strijelca lige, od ljeta gotovo sigurno novi napadač Dinama. O tome smo već dosta pisali, ali svaki dan što se prvenstvo više približava kraju, Drmić je sve više i više u plavom dresu. Držimo da se zbog toga zaista može ustvrditi da je taj biznis zapravo zavšena priča.

Drmić bi mogao doći ruku pod ruku s svojim sadašnjim trenerom Goranom Tomićem, koji također svakim danom postaje sve jači i jači konkurent za Dinamovu klupu nakon što Ante Čačić obavi svoju misiju. Mnogi izvori će kazati da je i ta priča pred završetkom, da je Tomić 'jako blizu'.

Za razliku od nekih prijašnjih mercata, modri klub već prije završetka sezone ima ideju i plan koga dovesti u svlačionicu za slijedeću, postoji jasna klupska vizija koji igrači, a i koji trener trebaju ovoj momčadi. Drmić i Tomić definitivno se uklapaju u te ideje. Dosta se ove sezone kritiziralo i Damira Krznara i Željka Kopića zbog igre bez rizika, zbog prezentacija koje blago rečeno, ne odgovaraju imidžu zagrebačkog kluba. Dinamo je momčad koja jednostavno mora dominirati, stvarati napadačku igru, igrati atraktivno i zabijati.

image

Josip Drmić (lijevo)

NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Upravo je takva trenerska filozofija Gorana Tomića, Rijeka je ove sezone najefikasnija momčad HNL-a, u 33 odigrane utakmice zabila je čak 68 golova. Da ne pišemo o tome da se većina nogometnih stručnjaka u Hrvata složila kako su Riječani ove sezone igrali najljepši nogomet. Da bi se tako posložilo i u Dinamu, sjajno je da uz Tomića stigne i jedan takav klasični golgeter kakav je Drmić.

Pojavila se i informacija kako Modri žele dovesti još jednog igrača, mladog veznjaka iz Osijeka Mihaela Žapera. Mogli ste pročitati što nam je kazao menandžer Žapera Andy Bara. Iznimno uspješan nogometni zastupnik kaže da Žaper ima ponude iz Bundeslige i Serie A, te da je vjerojatnije da će njegov štićenik završiti u inozemstvu. Konačno, Osijek je za Žapera istaknuo cijenu od 3,5 milijuna eura, a to je cifra koju Dinamo sigurno ne bi platio za veznog igrača dok u rosteru ima Ademija, Mišića, Baturinu, Tolića, Gojaka... Pa i Franjića koji je zapravo defenzivni vezni igrač, samo što su ga treneri selili po pozicijama lijevog bočnog i stopera.

Međutim, tražeći priču oko Žapera, saznajemo da bi na ljeto mogao stići Robert Ljubičić (22), veznjak iz bečkog Rapida. I o toj mogućnosti ste imali priliku već čitati, ali protekom vremena priča je dobila sve ozbilnije obrise, neki čak tvrde da je taj posao pred realizacijom. Recimo, iako nismo uspjeli saznati koliko Rapid traži za Ljubičića, izvori tvrde da je bitno jeftiniji od Žapera.

image

Goran Tomić

NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Bivši U-21 austrijski reprezentativac upao je u oči maksimirskoj struci upravo u međusobnoj utakmici u Europskoj ligi, kad je bio jedan od najboljih Rapidovih igrača u pobjedi (2:1). Već u zimskom prijelaznom roku se špekuliralo da bi Ljubičić mogao u Maksmir, ali tada od toga nije bilo ništa. Ljubičić je jedan od važnijih igrača Rapida i stalno je dio udarnog sastava austrijske momčadi.

Ljetni prijelazni rok neće biti samo zanimljiv kad su u pitanju dolasci igrača u plave dvore, već će se s posebnom pozornošću gledati rubrika - odlasci. Prema našim informacijama, Amer Gojak, bosansko-hercegovački reprezentativac, ima nekoliko inozemnih ponuda, dosta je izvjesno da bi mogao otići.

Pitanje jest i što će biti s Brunom Petkovićem. Naravno da ovakav kakav je sad teško da može dostići cijenu kakvu je imao nekad, ali još uvijek na Transfermarktu vrijedi 7 milijuna eura. U plavom domu nisu zadovoljni s njegovim prezentacijama, vjerojatno nije niti on s samim sobom. Nekako se čini da bi ljetni rastanak odgovarao i Dinamu i Petku.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 08:35