Vlatka Peras odlazi iz Dinama

 GORAN MEHKEK Cropix
KONAČNA ODLUKA

Dinamo objavio zašto je Vlatka Peras dobila otkaz: ‘Odlazi zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa‘

Dugogodišnja suradnica Zdravka Mamića odlazi s Maksimira bez otpremnine
Piše: SNObjavljeno: 24. svibanj 2024. 11:12

Jutro nakon što je Dinamov Izvršni odbor smijenio Vlatku Peras s dužnosti predsjednice Uprave, vijest je službeno potvrđena i od strane dopredsjednika kluba Dubravka Skendera. Peras odlazi iz kluba nakon 25, i to bez ikakve otpremnine!

- Nakon rasprave o dostavljenom mišljenju angažiranog odvjetničkog ureda, klub je donio dvije odluke. Odluka o razrješenju Vlatke Peras s pozicije predsjednice uprave GNK Dinamo čime prestaju sve njezine odgovornosti i prava kao predsjednice uprave - kazao je Skender i nastavio:

- Druga odluka je ona o izvanrednom otkazu ugovora o radu radnice Vlatke Peras zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa i druge osobito važne činjenice uslijed čega uz uvažavanje svih okolnosti i interesa ugovornih stranaka nastavak radnog odnosa nije moguć. Sukladno zakonu, Vlatka Peras ne ostvaruje prava na otkazni rok niti otpremninu - kazao je u uvodu potpredsjednik kluba Dubravko Skender.

Zdrava logika nalaže da će Vlatka Peras slučaj prebaciti na sud, no Skender nije želio ništa komentirati o toj temi.

- Ne mogu prejudicirati hoće li ona sudskim putem pokušati zatražiti neka svoja prava. Danas tijekom jutra kolega iz IO Ivan Nauković i ja razgovarali smo s Vlatkom Peras, možete mi vjerovati ili ne, s obzirom na okolnosti to je bio ugodan i ljudski razgovor, hvala im na tome - rekao je Skender pa nastavio:

- Podnar i Tomačić su i dalje članovi uprave. Vi koji pratite Dinamo bolje znate i od mene sve o statutu kluba, upravljačka strukturu čine predsjednik, dopredsjednik i uprava. Oni ostaju i dalje u klubu.

Skender je dobio i pitanje o potencijalno novim članovima uprave, konkretno se povuklo pitanje o Zvonimiru Bobanu.

- Nemamo konkretna imena za nove članove uprave, to sam rekao i na prvom obraćanju medijima. Stručni i kompetentni ljudi ako žele pomoći Dinamu, dobrodošli su. Moja vizija je da Dinamo u metafori postaje "plava tvrđava". Nismo u kontaktu sa Zvonimirom Bobanom, on je naš prijatelj, uvijek je dobrodošao u klub. Naš je odnos isključivo prijateljske, da ne kažem navijačke naravi.

Linker
24. svibanj 2024 11:50