MADS CLAUS RASMUSSEN Afp
POZNATO IME NA PUTU

Dinamo saznao protivnika ukoliko uđe u borbu za Europsku ligu, evo tko prijeti Modrima ne prođu li vruću Atenu

Ogled potencijalnih protivnika Modrih u drugoj je utakmici priredio pravi spektakl
Piše: SNObjavljeno: 15. kolovoz 2023. 22:24

Dinamo će u Atenu uz pogodak minusa. AEK je s 2:1 savladao Modre na Maksimiru, uslijedit će raznorazne analize, pitanja, planovi, eventualna rješenja. Uspije li sastav Igora Bišćana okrenuti Grke, u playoffu Lige prvaka zaigrat će protiv belgijskog Royal Antwerpena.

U suprotnom i nesretnijem scenariju odlaze u borbu za Europsku ligu i čeka ih večeras poražena momčad između Kopenhagena i Sparte iz Praga, a to je - češka momčad.

Kopenhagen je bojjim izvođenjem jedanaesteraca nakon 3:3 remija slavio nad Spartom u Pragu. Utakmica u Danskoj završila je bez pogodaka, a uzvrat je donio spektakl. Već u prvoj minuti Jordan Larsson zatresao je mrežu češkim domaćinima, da bi Veljko Birmančević u 80. minuti odveo ogled u produžetke.

Za preokret Sparte pobrinuo se Qazim Laci (105.), a do kraja prvog produžetka, odnosno u trećoj minuti nadoknade istok, precizan je bio Viktor Claesson u dresu Kopenhagena te poravnao na 2:2.

Već u drugoj minuti drugog produžetka Victor Olatunji postigao je pogodak za 3:2, a u 11. ponovno je Claesson dobro obavio zadatak i izborio 3:3.

U konačnici, Kopenhagen je u dramatičnoj završnici slavio 4:2 nakon što su Ladislav Krejči i Asger Sorensen propustili realizirati svoje udarce s bijele točke. Kod Danaca su sva četiri izvođača (Diks, Claesson, Boilesen, Bardhji) ispravno odradila svoj dio posla i osudila Spartu iz Praga na playoff drugorazrednog europskog natjecanja.

Linker
05. svibanj 2024 18:45