DAMIR KRAJAC Cropix
SN ANKETA

Dinamo se okreće skupom rješenju? Izaberite novog trenera Modrih: U konkurenciji bivši izbornik, dijete kluba...

Nakon sramotnog poraza od Bayerna sve je izglednije da će Dinamo promijeniti trenera
Piše: SNObjavljeno: 19. rujan 2024. 09:07

NOVO: Gotova je drama na Maksimiru: Jakirović nakon povijesne blamaže dobio otkaz!

U nastavku članka pogledajte rezultate ankete koju smo složili uoči nove vijesti s Maksimira:


Sergej Jakirović ne bi trebao dočekati utakmicu protiv Slaven Belupa. Tako barem bruje maksimirski kuloari, a cijelu su srijedu, nakon sramotnog poraza od Bayerna (2:9) iz Dinama stizali signali da se priča o smjeni aktualnog trenera i dovođenju novog. No, Jakirović je ipak dočekao četvrtak.

Dio priča iz Maksimira govori kako predsjednik kluba Velimir Zajec traži rješenje za Jakirovićevog nasljednika, ali se do njega još nije došlo. Najčešće se spominje Niko Kovač koji je slobodan od ožujka ove godine kada je završio svoju epizodu u Wolfsburgu. Kovač ima znanja i ugled, ali je sigurno i dosta skup što nije čudno kada se zna da je bio hrvatski izbornik te vodio Eintracht, Bayern i Monaco prije ‘Vukova‘.

Bez kluba je i Igor Jovićević, Dinamovo dijete koji je dugo bio u Maksimiru, vodio juniorsku i drugu momčad, a ima i sedam utakmica na klupi prve momčadi. On se dokazao radeći u ukrajinskim klubovima, Dnjipru-1 i Šahtaru, a posljednji angažman je imao u saudijskom Al-Raedu.

Željko Sopić još je jedno ime koje se spominje. Kada bi se dogodio njegov dolazak na klupu Dinama, tada bi Sopić dva puta naslijedio Jakirovića u kratkom razdoblju. Prvo je to bilo u kolovozu prošle godine kada je Jakirović iz Rijeke otišao u Dinamo, a baš ga je Sopić naslijedio na Rujevici. Prije nešto više od mjesec dana Damir Mišković je odlučio da Sopić više nije trener za Rijeku pa je trenutno bez posla.

Nikako iz svih kombinacija ne treba izbaciti Damira Krznara. On je dugo gradio karijeru u Dinamu, bio pomoćnik da bi tijekom 2021. bio i trener prve momčadi. Nakon odlaska iz Zagreba Krznar je bio u Sloveniji gdje je imao dobre rezultate u Mariboru i Celju, a od kraja srpnja je slobodan nakon pomalo bizarne smjene od strane uprave Celja.

Hoće li Dinamo Jakirovićevog nasljednika izabrati među ovom četvoricom ili će maksimirsku klupu preuzeti netko peti.

Uoči smjene na Maksimiru u anketu smo kao opciju stavili i Jakirovićev ostanak, a to, očito, više nije opcija*

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. rujan 2024 11:01