Spp Sport Press Photo./Alamy/Alamy/Profimedia
BORBA ZA PROLJEĆE

Dinamo traži podvig sličan Pjacinom. Superračunalo je otkrilo što treba Modrima za prolaz

Modri se imaju pravo nadati slavlju u Bratislavi kod Slovana (5. studenog), kao i trijumfu protiv Celtica
Piše: Andro PolićObjavljeno: 25. listopad 2024. 15:52

Dali ste nam pobjede, dali ste nam snove - odzvanjalo je Red Bull Arenom i pola sata nakon završnog sudačkog zvižduka, a gromoglasnu izvedbu potpisali su Bad Blue Boysi i točno opjevali ono što se dogodilo u Salzburgu.

Dinamo je navijačima poklonio gostujući trijumf u elitnom natjecanju nakon 26 godina, a san je tu. Živ. Prokletstvo ste proljeća razbili prije pet godina, sada ste skinuli i crni niz na gostovanjima, je li vrijeme, pak za prvo proljeće u Ligi prvaka, pitali smo Nenada Bjelicu na medijskoj konferenciji nakon pobjede, ali mjesta za euforiju nema.

- Potrudit ćemo se, idemo korak po korak. Prvi dan sam rekao da je u svakoj utakmice moguće doći do tri boda, vjerujem da ćemo to opet pokazati - odgovorio je trener.

Prije početka natjecanja superračunala su izračunala da bi osam bodova moglo biti dostatno za ukrcavanje na vlak s 24 najbolje momčadi, dok bi devet dalo oko 70 posto šansi. No deset bi bodova, prema tim izračunima, klubu dalo 99 posto šansi za dodatne dvije utakmice u play-offu nakon prve, ligaške faze, a "modri" bi ih mogli ugrabiti već do Božića.

S obzirom na stanje na ljestvici, najsvježije rezultate i koncentraciju kvalitete u svlačionici, Dinamo se ima pravo nadati slavlju u Bratislavi kod Slovana (5. studenog), kao i trijumfu protiv Celtica na Maksimiru (10. prosinca). Između te dvije bitke, naravno, Zagrepčani dočekuju i Borussiju Dortmund (27. studenog), a s obzirom na ratnički duh koji je Bjelica usadio u momčad, "crno-žuti" morat će dobro zasukati rukave žele li Zagreb napustiti kao pobjednici

Potencijalno, Dinamo bi u prosincu, baš kao i 2014., mogao tražiti novog heroja ulice, ono što je bio Marko Pjaca prije deset godina, kada je hat-trickom potopio Škote. Nova pobjeda protiv kluba iz Glasgowa, uz tri boda u Slovačkoj, potencijalno i koji protiv Dortmunda, bila bi jamac božićne idile u Maksimiru…

Linker
25. listopad 2024 15:52