Žan Vipotnik

 Foto: NK Maribor
CIJENA OTIŠLA U NEBO

Dinamo želi dovesti hit-napadača: ‘Transferne brojke za njega su nevjerojatne, nismo ih očekivali‘

Sportski direktor Maribora o Dinamovom interesu za njihovog napadača
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. travanj 2023. 08:54

Okrenuli smo jučer broj Marka Šulera, sportskog direktora Maribora. Jasno, tema je bila mogući transfer slovenskog nogometnog čuda, napadača, reprezentativca Slovenije Žana Vipotnika (21) u Dinamo. O tome se itekako pisalo posljednjih tjedana, nije tajna da bi ga maksimirski klub želio dovesti u ljetnom prijelaznom roku. Radi se o špici kojoj se predviđa sjajna nogometna budućnost, europski klubovi već su bacili "udicu".

Konačno, Dario Šimić ga je uživo pogledao na prvenstvenoj utakmici Maribora, zaista je imao što vidjeti. Vipotniku vjeruje i slovenski izbornik Matjaž Kek, također o njemu ima samo riječi hvale. Ako dođe u Maksimir, to bi zaista bio lijep ulov plavog kluba, rješenje napadačke opcije u dugoročnom razdoblju, a, naravno, moglo bi se itekako zaraditi i od budućeg transfera. Šuler nam je odmah kazao...

- Da, bilo je kontakata s Dinamom oko transfera Žana Vipotnika. I još uvijek traju. Ali nije samo Dinamo u pitanju. Imamo još šest europskih klubova s kojima već vodimo ozbiljne i konkretne razgovore - kaže nam Šuler.

Pitalo smo ga kako tu stoji Dinamo?

- Ozbiljno! Prvo zbog toga što već radimo s Dinamom, imamo i neke druge zajedničke interese. Međutim, transferne brojke kad se radi o Vipotniku odlaze u nebo, gotovo su nevjerojatne, nismo ih očekivali. Vidjet ćemo, tajming je jako bitan. U posljednja dva tjedna se jako puno događa kad je u pitanju Vipotnik.

U medijima se pojavila cifra od 4 milijuna eura, cifra koju ste već imali za Vipotnika? Je li to točno?

- Istina, imali smo ponudu za Žana od 4 milijuna eura.

Kad govorite da cijena za Vipotnika ide naglo prema gore, znači li to da bi mogla dostići i 10 milijuna eura?

- To ne, to ne... Za sada idemo preko 5 milijuna eura... I preko šest milijuna eura... Radi se zaista o konkretnim i ozbiljnim razgovorima. No, za sada samo razgovorima. Ali znate, dok nešto ne dođe službeno, na papiru ili na mailu, onda ja to ipak ne smatram konkretnim. Ima zaista mnogo događaja oko Vipotnika, jako je zanimljivo.

U Mariboru, kao što znate, trener je bivši trener Dinama Damir Krznar, pomoćnik je Mihael Mikić, sjajno za Maribor igra modri igrač na posudbi Marko Tolić. Može li tu doći do nekog dogovora s Dinamom, da recimo zagrebački klub isplati manju transfernu cijenu za Vipotnika, a Tolić postane igrač Maribora?

- To vrijedi samo za Dinamo. Sa zagrebačkim klubom smo jedino spremni krenuti u takve kompenzacije. Dinamo je jedini klub s kojim postoji drukčija priča. Naravno, vidim da se u Maksimiru događaju mnoge stvari, tako da sam sad ljude iz kluba malo ostavio na miru. I oni mene... Ali da, ima više varijanti kad se radi o mogućem transferu Vipotnika. Sve zavisi od Dinama. No tu priču treba malo ubrzati. Jer tih šest klubova s kojima smo u kontaktu uz Dinamo već ozbiljno pričaju s nama. Imali smo ozbiljnih razgovora s MLS-om, radllo se o ozbiljnoj transfernoj brojci, ali Žanu je ideja ostati u Europi. Ti europski klubovi su tu, traže baš takvu špicu kakva je Vipotnik. Dinamo se zaista mora požuriti - zaključio je Šuler.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 01:35