Arijan Ademi sa suigračima

 DAMIR SENCAR Afp
IZGLEDA KAO MLADIĆ

Dinamov majstor vratio se u život. Bio je ‘joker zovi‘, zbog Bjelice opet pršti od energije

Hoće li u Salzburgu početi kao starter ili će ući kasnije, teško je predvidjeti, ali bez njega će ići teško
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. listopad 2024. 18:28

Znate kako kažu, ponekad nije sve tako crno. Naravno da se radi o utakmici Dinama u Puli, gdje su dečki iz Maksimira kiksali, te uzeli samo jedan bod, a očekivali su tri. U toj ipak u konačnici "crnoj suboti", u plavoj momčadi se ukazalo svjetlo u tunelu. Kapetan Arijan Ademi! Ne, ne mislimo tu samo na sjajan pogodak glavom, nego i na kompletnu prezentaciju.

Da su ostali igrači Nenada Bjelice pokazali takvu energiju i motivaciju kao što je ponudio Aki, onda bi se Dinamo vjerojatno s Drosine vratio s tri boda i u mnogo boljem raspoloženju krenuo u Austriju, na utakmicu sa Salzburgom.

Ademi je protiv Istre 1961 prvi puta ove sezone odigrao svih devedeset minuta. I možemo definitivno ustvrditi da ga je na scenu vratio Nenad Bjelica. Do dolaska starog/novog trenera kapetan je odigrao u SHNL-u odigrao tek 126 minuta (27 protiv Osijeka, 40 protiv Šibenika i 59 protiv Hajduka). Nakon dolaska Bjelice, odigrao je 154 minute (63 protiv Lokomotive, minutu protiv Varaždina, 90 protiv Istre 1961). U Ligi prvaka je odigrao tek 12 minuta protiv Bayerna, ali onda je protiv Monaca igrao 63 minute. Da, igrao je i 45 minuta u Kupu protiv Banjola kod Sandra Perkovića...

image
RONALD GORSIC Cropix

Na startu sezone se činilo da će Ademi, iskusni Dinamov "oldtimer", dobivati prilike na kapaljku, da će ulaziti u igru kad zatreba njegovo iskustvo, smirenost, kad će Modrima biti potreban lider koji može u datom trenutku stvari na terenu posložiti, postaviti na svoje mjesto. I konačno, kad zatreba, donijeti onu svoju neograničenu energiju. Koja obično nedostaje kad se ulazi u smiraj utakmica.

Ne znamo kako se iskusni majstor osjeća nakon utakmica koje je odigrao u žestokom ritmu, ipak je broj godina često limitirajući faktor

Ademi je trebao biti Dinamov "joker zovi". I nekako smo stekli dojam da je on tu ulogu prihvatio, kapetan svakako nije od onih koji će gunđati ako ne starta u prvoj postavi. Međutim, onog trenutka kad je preuzeo klupu Dinama, Nenad Bjelica je kapetana od statusa "joker zovi" pretvorio u ‘faktor X‘. Na svojoj prvoj utakmici nakon povratka, onoj protiv Lokomotive, Ademija je instalirao u udarni sastav. Kapetan je bio među najboljima, među krucijalnim igračima, postigao je i pogodak!

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Odmah nakon toga, Aki je bio i u udarnom sastavu protiv Monaca, opet je odigrao jako dobro, bio je jedan od nositelja igre, prštao je od energije u onom velikom bodu protiv Francuza. Na onom prokleto teškom terenu. Sa svoje 33 godine djelovao je kao mladić u najboljim godinama. Onda ga je nakon toga Bjelica logično odmorio protiv Varaždina, koristio ga je tek minutu. Ali nakon odmora, opet je kapetan bio u udarnom sastavu protiv Istre 1961, a bio je i najbolji igrač Dinama, opet je zabio pogodak.

Ne znamo naravno kako se sad iskusni majstor osjeća nakon tih utakmica koje je odigrao u žestokom ritmu, ipak je broj godina često limitirajući faktor. Ipak, ovakav Ademi je definitivno Dinamu potreban u Salzburgu. I gotovo smo sigurni da će ga Bjelica opet koristiti. Hoće li početi kao starter ili će ući kasnije teško je predvidjeti, ali bez njega će ići teško... Ademi ima sličnosti s Bjelicom koji je stari/novi trener, dok je kapetan stara/nova snaga Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. listopad 2024 18:29