DAMIR KRAJAC Cropix
LEGENDA O ŽDRIJEBU

‘Dinamova skupina je jaka, ali te ekipe nisu moćne, niso to City ili Bayern! Maksimir je jak adut Modrih‘

‘Oni su prvi favoriti, a Dinamo ima velike izglede osvojiti koji bod i biti treći‘
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 27. kolovoz 2022. 11:55

Od Hrvata u Chelseaju je prije Matea Kovačića igrao Mario Stanić, a pod ugovorom su bili Mario Pašalić i Matej Delač. Iako su išli po posudbama. Branko Strupar je nosio dres Derby Countyja, ali itekako pozorno prati englesku ligu i Bluese.

- Chelsea je ranjiv, a Maksimir je jak adut Dinama. Kad ekipe takvog ranga kao što je Chelsea dođu na njega, izgube volju. Čim uđu u svlačionicu padnu na 70 posto. Iako će im Mateo Kovačić sigurno govoriti što ih čeka, ne može to dočarati dok sami ne dožive, kad izađu na ruglo od stadiona na kojem se jedna tribina “sprema srušiti”, pa je izvan upotrebe, nema šanse da daju sto posto. To je žalosno, ali dobro - kazao nam je Strupar, malo u šali, a puno u zbilji.

Što očekuje u skupini?

- U dva dana bio sam na kavi s pomoćnim trenerima Dinama, prvo s Royem Ferenčinom, potom Alenom Peternacom. Složili smo se da je skupina atraktivna, ali te ekipe nisu moćne. Dobri su, no nisu Bayern ili Manchester City da bi znao kako nemaš nikakve šanse. S Milanom se može igrati, Chelsea je u krizi, iako će se to promijeniti. Oni su prvi favoriti, a Dinamo ima velike izglede osvojiti koji bod i biti treći.

Maksimalan motiv

O Chelseaju je još kazao:

- Nešto ne štima, nisu se još posložili, nedostaje im Kante, koji je ozlijeđen, a ja nikako ne bih prodao Lukakua. U napadu im igraju Havertz i Sterling, koji zapravo nisu “devetke”. Iako je Jorginho dobar, najbolji vezni red je kad igraju Francuz i Kovačić. Izgubili su 3:0 od Leedsa koji se borio za ostanak. Tuchel traži najbolju formulu.

U čemu Dinamo može tražiti šansu, da odigra u “ludilu” kao s Tottenhamom?

- To je bilo nevjerojatno, prazan stadion, navijali smo samo policajci, zaštitari i ja. Mourinho je poslije toga dobio otkaz. Imam osjećaj da Dinamo izvuče dodatne impulse što je atraktivniji protivnik. Liga prvaka je krema i imat će maksimalan motiv. No, kažem, Dinamo ima Maksimir kao faktor iznenađenja za takvog suparnika. Chelsea je, jasno, favorit, no nisu ekstra jaki kako bi mogli biti. To vrijedi i za Milan. Inače, s Origijevim ocem sam igrao u Genku - zaključio je Strupar.

Linker
02. svibanj 2024 21:07