Petar Sučić

 Ronald Gorsic/imago Sportfotodienst/profimedia
OBEĆANJE ZA NAVIJAČE

Dinamovom dragulju predviđa se blistava karijera: ‘Uzor? Brozović je vrh, ali želim izgraditi svoj put‘

Zadnjeg veznog maksimirskog kluba sve više vide članom udarne momčadi Sergeja Jakirovića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 01. veljača 2024. 13:08

Petar Sučić (20) odigrao je jako dobru utakmicu u Puli i najavio svoje fino nogometno proljeće. Perfektno je zamijenio Josipa Mišića. Tog dečka se već duže vremena spominje kao igrača koji će napraviti finu karijeru i koji je zapravo budućnost plavog kluba. Jučer smo porazgovarali s modrom “šesticom”, koji inače nosi broj 25.

Dakle, dobro ste igrali u Puli, iskoristili ste svoju priliku, je li vas ta utakmica napunila samopouzdanjem?

- Bitna su to tri boda za nas. Utakmica je bila baš psihički teška, tako da je najvažnije da smo upisali nova tri boda. Igra nije bila prekrasna, ali smo pokazali zajedništvo i odigrali mušku utakmicu na uvijek teškom gostovanju. Pritisak je velik, ali to je tako u Dinamu. Moramo se znati nositi s time - kazao na je u uvodu Sučić.

Očekujete li nakon te partije da ćete biti u udarnoj postavi i protiv Gorice?

- To je odluka trenera. Ja ću nastaviti trenirati i davati sve od sebe. Najbitnije je da kao momčad dobro izgledamo i da upisujemo pobjede.

Vi ste “šestica”, koje su vaše najbolje igračke karakteristike? Imate li nekog uzora u svijetu nogometa poput kojeg biste željeli igrati?

- Ako baš moram nešto istaknuti, onda bih rekao mirnoća. Moderni vezni igrač mora puno raditi na terenu, pa mi je drago da sam i tu dosta dobar. Uzor? Nemam određenog nekog igrača. Ima ih puno koji su na vrhunskoj razini tipa naš Brozović, ali ja želim biti Petar Sučić i graditi neki svoj put.

image

Petar Sučić

Chaloupka Miroslav/Čtk/profimedia

Nikome nije jasno što vam se dogodilo protiv Lokomotive. Recite nam vi što se dogodilo, zašto ste odigrali onako grozno?

- Očito su nas šokirala ta dva pogotka i jednostavno nismo više uspostavili našu igru. Hvala Bogu da smo bolje reagirali u Puli i da smo upisali tu važnu pobjedu. Imamo sad Goricu na svom terenu i priliku da se iskupimo navijačima za taj zadnji poraz u Maksimiru.

Imamo dojam, a to se vidjelo i na utakmici s Istrom bez obzira na pobjedu, da igrate u nekom grču. Je li vam ta utrka za naslovom prvaka zaista predstavlja preveliki pritisak?

- U Dinamu je uvijek pritisak. Ove sezone je možda najizraženiji do sada, ali to je tako ovdje. Svjesni smo mi toga. Nije lako, ali ako želiš biti tu, onda moraš živjeti s time i izdići se iz svega toga. Nismo navikli biti lovac, ali što je - tu je. Napravit ćemo sve da obranimo naslov prvaka.

Što vam kaže trener Sergej Jakirović? Na čemu najviše radite?

- Razgovaramo svi i pokušavamo iz svega naučiti nešto i trudimo se da podignemo našu igru. Naravno da ni trener, ni mi nismo zadovoljni, ali još nas puno utakmica čeka do kraja sezone. Na nama je da idemo utakmicu po utakmicu i da u svakoj novoj utakmici probamo osvojiti tri boda.

Kako gledate na vaše konkurente za titulu, Hajduk i Rijeku?

- Ponavljam, liga je dosta dobra, ima puno teških utakmica i nikome neće biti lako. Kad smo pravi, vjerujem da smo onda i najbolji i to moramo pokazati na terenu.

Ima li Dinamo bolju momčad od ta dva kluba?

- Vjerujem da ima.

image

Petar Sučić i Domagoj Vida

ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Što je potrebno Dinamu, što treba popraviti u igri ako želi obraniti naslov prvaka?

- Moramo povezati nekoliko kvalitetnih utakmica, vratiti se u pobjednički ritam, napuniti se samopouzdanjem. Idemo utakmicu po utakmicu i moramo u svakoj dati sve posto da pobijedimo.

Vidjeli smo da ste došli trenirati i kad ste imali slobodni dan. Znači li to da ste se sad svi maksimalno mobilizirali? Kakva je sad atmosfera u svlačionici? Što vam kažu stariji igrači, senatori?

- Svi su svjesni situacije. Znamo da moramo dati sve od sebe da obranimo naslov prvaka. Stariji igrači su puni iskustva i sigurno da nam njihovi savjeti puno znače. Prije svega tu mislim na kapetana Ademija.

U nedjelju u Maksimir stiže Gorica, koju još niste pobijedili ove sezone? Može li se dogoditi da ih ne pobijedite i treći put? Ili više neće biti Dinamovih kikseva? Jeste li svi skupa svjesni što bi vam značio još neki? Je li teško igrati kad znate da praktički svaku utakmicu morate pobijediti?

- Ne mogu znati rezultat unaprijed, ali mi moramo igrati na pobjedu. Mi smo Dinamo i svjesni smo toga. Pritisak je uvijek tu, ali to je tako. Svjesni smo da sve držimo u svojim rukama i to je ono najbitnije. Pripremit ćemo se dobro i učiniti sve da dođemo do nova tri boda.

Što poručujete svojim navijačima pred Goricu i nastavak prvenstva? Možete li im obećati da ih više nećete razočarati?

- Mogu im obećati da ćemo dati sve od sebe da ih razveselimo i da im vratimo za onaj poraz protiv Lokomotive. Lijepo je bilo vidjeti toliko navijača u Puli koji su nam bili podrška i hvala im na tome. Osjetimo to na terenu - zaključio je Petar Sučić.

Cijela liga ima puno zamki

Je li vas iznenadila pobjeda Rijeke na Poljudu? Jeste li možda očekivali drukčiji rezultat?

- Gledao sam utakmicu i bila je pravi derbi. Možda nam psihički dobro dođe da je Hajduk upisao poraz, ali svjesni smo da su i oni i Rijeka jako dobre momčadi, ne samo oni. Cijela liga ima puno zamki i, kažem, sve je otvoreno. Mi vjerujemo u sebe i smatram da moramo isključivo biti koncentrirani samo na našu igru. (do)

Konkurencija je velika

Mislite li da biste kontinuitetom igara brzo postali još bolji igrač nego što ste sad?

- Svaki igrač treba kontinuitet da bi se podigao. Konkurencija je velika i svjestan sam toga. Mlad sam igrač, ali naravno da dajem sve od sebe da se izborim za minute. (do)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 15:08