PIXATHLON/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Pixathlon/shutterstock Editorial/profimedia
SN U GRČKOJ

Grk nam je otkrio, Dinamo čeka pravi pakao, evo što se sprema Modrima: ‘Navijači će to sigurno napraviti‘

‘Osjećaj je odvratan. Divljaštvo nije novo za nogomet, ali kad se izgubi život to je nešto sasvim drugo‘
Piše: Dražen Antolić iz AteneObjavljeno: 19. kolovoz 2023. 11:55

U AEK-u očekuju da će njihovi navijači pokazati stav o ubojstvu navijača Michalisa Katsourisa i svemu što se događalo proteklih dana, da će to biti usmjereno i prema igračima Dinama, ali ističu izvrsno gostoprimstvo u Zagrebu te se nadaju kako će sve ostati u sportskim okvirima. Polako su počeli uviđati da su pretjerano napadali hrvatskog prvaka za tragediju koja se zbila te su se oglasili s daleko pomirljivijim priopćenjem. No, ono je prije svega poruka navijačima AEK-a da ne rade nerede i ne štete svojem klubu jer prijeti mu oštra kazna UEFA-e.

Aleksander Čeferin nije bio nimalo nježan prema Grcima ranije ovaj tjedan i svjesni su da vrag odnosi šalu. Pa ovdje u njihovoj ligi petnaestak godina gostujući navijači ne dolaze na derbije, nikako ne uspijevaju riješiti problem huliganizma, sad se spremaju zatvoriti klubove navijača. Što bi, ako se dogodilo, bilo revolucionarno...

Ljudi iz AEK-a kazat će u privatnom razgovoru da krive BBB, ali ne nikoga drugoga iz Hrvatske, a da su svjesni kako je puno toga maslo jedne frakcije Panathinakosovih Gate 13, prstom upiru prstom i u politiku jer i Panathinaikos i Olympiacos bili su protiv gradnje njihova novog stadiona, sad su iskoristili dolazak BBB-a da ih posrame...

Na OPAP Areni popričali smo s novinarom jednog od najpoznatijih sportskih medija u Grčkoj Gazzetta.gr Dimitrisom Vergosom.

- Ako me pitate za sastav AEK-a, mislim da Matias Almeyda ništa neće mijenjati. Igrali su samo tu jednu službenu utakmicu, nisu umorni i zato vjerujem da je startati isti igrači kao u Zagrebu – kazao nam je Vergos.

Pitali smo ga kakvi su njegovi osjećaji nakon svega što se dogodilo?

- Osjećaj je odvratan. Divljaštvo nije novo za nogomet, ali kad se izgubi život to je nešto sasvim drugo. To više nisu navijački ispadi, to je nešto užasno, to je smrt mladog čovjeka. Nogomet to ne zaslužuje. Međutim, to što se događa nije problem samo nogometa, to je pitanje obiteljskog odgoja, zajednice, svih. Hrvati su došli u Grčku napraviti što su napravili, ali ne mislim da ono što se dogodilo opisuje cijelo hrvatsko društvo.

Kakvu atmosferu očekuje na stadionu?

- Navijači će kreirati negostoljubivu atmosferu, ali prije svega žele pogurati svoju momčad do pobjede. Mislim da će im to biti na prvom mjestu, a ne negativan pogled na Dinamo. Ja u to vjerujem.

Linker
16. svibanj 2024 10:39