Sergej Jakirović

 DAMIR KRAJAC Cropix
SUSRET KUMOVA

Jakirović otkrio kakvo je stanje s pojačanjem koje je oduševilo: ‘S obzirom na to kako se ozljeda razvija...‘

Gorica dočekuje Dinamo u subotu od 19 sati
Piše: SNObjavljeno: 12. travanj 2024. 14:50

Trener Dinama Sergej Jakirović najavio je subotnji susret 30. kola HNL-a između Gorice i Dinama. Utakmica će se odigrati u Velikoj Gorici s početkom od 19.00 sati.

- Dugo nismo imali tjedan dana od utakmice do utakmice. Iskoristili smo ih da se dobro regeneriramo, napravili smo dva taktička treninga, zadovoljan sam. Pripremili smo se kao za svaku utakmicu.

Gorica?

- Uzeli su nam ove sezone pet bodova, stoga smo oprezni, ali smo svijesni svoje snage i forme.Treba tako nastaviti kako bi lovili Rijeku. Moramo sve napraviti sutra za 3 boda.

Prvenstvo se lomi na ovakvim utakmicama?

- Lomit će se prvenstvo i iza Gorice, idemo utakmicu po utakmicu. Svježiji smo, možemo neke stvari i trenirati. Zadnja kola ćemo igrati prije Rijeke, želim svaku tu utakmicu pobijediti da stvorimo dodatan pritisak na Rijeku.

Gorica ima tri vezane utakmice bez poraza.

- Uvijek je bilo zahtjevno, neovisno o ekipi. Svi se žele pokazati u najboljem svijetlu i skrenuti pažnju na sebe. Rajko Vidović (op.a., Jakirovićev kum) se bori za sebe i svoju momčad, sve će napraviti da nam maksimalno oteža. Na nama je da što prije tražimo pogodak, da odvedemo utakmicu u naš smjer. Teško mi je pao zadnji poraz od Gorice, imali smo 24 udarca i vodili smo 1:0, u nogometu je sve moguće, moramo biti maksimalni.

- Rajko je doveo nešto svoje, što ga je krasilo i kao igrača i osobu. Pošten rad i pristup, pragmatičniji su, ne igraju se više toliko u zadnjoj liniji.

Kadar?

- Svi su na dispoziciji, Živković je bio na poštedi, jučer je odradio malo normalniji trening. "Out" nam je još Pierre-Gabriel, mislim da će biti nedostupan samo ovo utakmicu s obzirom na to kako se ozljeda razvija, dobro podnosi terapije, nije toliko strašno. Imamo još dva rovita igrača, za njih ćemo se danas odlučiti.

Kakvo je stanje s Perićem, Emrelijem, Stojkovićem?

- Za Stojkovića gledamo da prođe osam mjeseci, da nema nikakvog više razloga da ne bi ušao, neki dan je igrao prvi put s kontaktom, iako smo ga pazili, nismo dali igračima da idu na njega "full". dosta je pokazao u toj igri. Emreli se vratio, trenira s nama. Perić je još sa strane, njegov povratak će još potrajati, ali ide sve kako smo i predvidjeli.

Navijači?

- Cijelo vrijeme, cijelu sezonu, bez obzira na to što je bilo uspona i padova su navijači uz nas. Dodatno se to motiviralo nakon dva debija. drago mi je, na nama je da ih obradujemo i pokažemo dobru igru.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 09:55