Ilustracija

 MARKO MRKONJIC Cropix
OGLASIO SE KLUB

Maloljetni nogometaši Dinama napadnuti u Osijeku: ‘Sramota! U vlastitoj državi u 21. stoljeću...‘

‘Tijekom šetnje oko hotela, nekoliko osoba verbalno je napalo naše igrače‘
Piše: SNObjavljeno: 19. veljača 2024. 15:19

Nogometaši Dinamove U-16 momčadi doživjeli su verbalni napad tijekom gostovanju u Osijeku zbog obilježja kluba za koji nastupaju, objavio je zagrebački klub i naglasio da je sramotno da se to događa u našoj vlastitoj državi u 21. stoljeću.

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:

"GNK Dinamo najoštrije osuđuje nedavni verbalni napad koji su doživjeli maloljetni igrači naše U16 momčadi tijekom gostovanja u Osijeku. Tijekom šetnje oko hotela gdje su bili smješteni, verbalno su napadnuti od strane nekoliko nepoznatih osoba. Takvi nemili događaji ne samo da narušavaju duh sporta i fair playa, već i predstavljaju ozbiljan udarac na integritet i sigurnost naših mladih igrača

Kao klub vjerujemo u vrijednosti tolerancije, poštovanja i inkluzivnosti u sportu. Svaki oblik verbalnog ili fizičkog nasilja je neprihvatljiv i suprotan temeljnim načelima kojima se vodimo kao klub. Smatramo da se ovakve situacije ne smiju događati radi sigurnosti igrača svih hrvatskih klubova i djece općenito. Sramotno je da u vlastitoj državi u 21. stoljeću djeca moraju strahovati zbog obilježja kluba za koji nastupaju.

Pozivamo sve hrvatske klubove i njihove navijače kao i sigurnosne institucije da poduzmu odgovarajuće korake kako bi se osiguralo da se slični incidenti ne ponove u budućnosti. Također, pozivamo sve dionike sportske zajednice da se ujedine u osudi ovakvih postupaka te da zajedno radimo na stvaranju sigurnijeg okruženja za sve sudionike u sportu, posebice za našu mladež", stoji u priopćenju GNK Dinamo.

Linker
22. travanj 2024 23:54