DAMIR KRAJAC Cropix
KAKO PROTIV OSIJEKA?

Moguće velike promjene u sastavu Dinama: Hoće li zaigrati neka pomalo zaboravljena lica?

Iza Modrih su dva teška okršaja, s Hajdukom na Poljudu i Milanom, a slijede još dva žestoka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 28. listopad 2022. 13:22

S kakvim će kadrom Ante Čačić na Rene Pomsa i njegov Osijek? Hoće li odmarati neke igrače jer još uvijek tinja europska nada, ona koja će se možda pretvoriti u “londonsku vatru”? Vidi se zorno da su nakon svih tih utakmica ove sezone mnogi plavi dečki umorni. da su noge teške, zbog toga se i potkradaju pogreške, krivo dodane lopte, ponekad i vidljiva dekoncentracija.

Za utakmicu u Gradskom vrtu Čačić definitivno mora osvježiti kadar, gurnuti i vatru neka nova lica jer se može dogoditi da mu momčad u Londonu protiv Chelseaja “neće moći hodati”. Dinamo je, uostalom, poprilično stara momčad! Glavni igrači su već zagazili u godine. Evo kako to izgleda... Arijan Ademi (31), Stefan Ristovski (30), Josip Mišić (28), Mislav Oršić (29), Bruno Petković (28), Dino Perić (28), Josip Drmić (30)... Nismo tu spomenuli Kevina Theophilea (32) i Emira Dilavera (31) jer oni ipak nisu u prvom planu. No, oni koje smo nabrojali prije njih stalno su u pogonu, igraju ogroman broj utakmica i sasvim je logično da je kod njih došlo do zamora materijala.

Čačić rotira, ali ipak uvijek mu igra 14 ili 15 igrača, ostali dobivaju minute pred kraj utakmica ili neku veću minutažu u, nazovimo ih, lakšim ogledima. Istina, bilo je i peha, ozljeda Boška Šutala, Bulata, Menala... Ipak, imamo osjećaj da je trener morao još više rotirati jer je očito da su se ovi stariji dečki podosta umorili, tijela su im zasićena.

Dinamo je iz sebe ostavio dva teška okršaja, s Hajdukom na Poljudu i Milanom, a pred njim su još dva žestoka, s Osijekom i Chelseajom. Logično se nameće da u Gradskom vrtu priliku, ali ne u kasnom terminu utakmice, moraju dobiti svježe snage. Je li stiglo vrijeme da se konačno odmore Ademi i Mišić? Bi li trebao priliku dobiti Marko Bulat? Bio je ozlijeđen, nije u punoj formi, ali je u punom treningu i ima logike da mu trener u Gradskom vrtu ponudi priliku. Robert Ljubičić ne može igrati jer ima tri žuta kartona. Je li možda prilika da uz Bulata zaigra Martin Baturina, koji sam kaže da mu je zapravo “osmica” omiljena pozicija, iako na leđima nosi “desetku”?

Na mjesto lijevog bočnog mogao bi uletjeti Pero Bočkaj ili možda ipak Danijel Štefulj, koji je sigurno odmoran kad skoro uopće nije igrao? Onda bi se Bočkaj mogao preseliti na desno krilo, ta pozicija mu ide od noge, mnogu kažu da mu i jest najbolja. Špikić je malo u defenzivi, vjerojatno i njemu treba rekuperacije. Je li vrijeme za Rasmusa Lauritsena, zašto je Danac ispao iz ozbiljnog kadra? Theophile trenira punom parom, je li i njemu vrijeme da uđe od prve minute? Bi li u Gradskom vrtu Lauritsen i Theophile mogli odmijeniti Šutala i Perića? Tu je i Luka Menalo, koji se oporavio od ozljede, veću minutažu čeka Antonio Marin. Nestao je i Mahir Emreli, zašto se ne bi vratio, Azer sigurno nije iscrpljen, nema od čega biti. Bit će zaista zanimljivo vidjeti s kojim će kartama Čačić zaigrati u Osijeku. Mislimo da mu treba “novi špil”.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 05:58