Martin Baturina i Sandro Kulenović

 GORAN MEHKEK Cropix
Dražen Antolić
DOBITNA KOMBINACIJA

Najbolji potez utakmice pripao je Jakiroviću, a ovaj dvojac djeluje kao nekad Modrić i Benzema

Šteta na kraju što nije zabijen i četvrti gol, kad je sve tako sjajno išlo u završnici
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 20. kolovoz 2024. 23:58

Sandro Kulenović, Martin Baturina, Ivan Nevistić i dobre vile velika su četvorka Dinama koja vodi prema Ligi prvaka. Fantastičan rezultat djelo je ponajprije igračkog trojca i pomoći s neba koje je čuvalo Modre dok je Qarabag dominirao terenom, nizao šanse i udarce, a Dinamova obrana branila se kako je znala, a što nije uspjela, njezin vratar je nekako spasio.

Šteta na kraju što nije zabijen i četvrti gol, kad je sve tako sjajno išlo u završnici jer tada bismo bili sigurni da će Modri u elitu, da prvak Azerbajdžana ne može napraviti preokret. No, i 3:0 je rezultat kojeg Dinamo mora pretočiti u zlatne poluge u švicarskoj banci, sve drugi bila bi katastrofa. Međutim, igra viđena na Maksimiru i lanjsko iskustvo iz Soluna pozivaju na oprez.

Iako su Modri vodili golom Pjace, koji se vratio u Dinamovom dresu u Europu bitnim pogotkom, ključ utakmice dogodio se u 63. minuti kad je Sergej Jakirović promijenio sustav s 4-1-4-1 na 5-3-2 te posebice ulaskom Kulenovića našao dobitnu kombinaciju i junaka. Tada se razmahao i Martin Baturina, znali su igrači Dinama iskoristiti otvorene goste i njihov energetski pad, obrana im je tada počela dobro puštati...

image

Sergej Jakirović

TOMISLAV KRISTO Cropix

Do tog časa vidjelo se da je Qarabag puno znoja prolio na treningu, da se brže i bolje kreću, pogotovo bez lopte, igraju nogomet višeg intenziteta, sve kod njih djelovalo je jednostavnije osim realizacije, pogotovo apsolutnog tragičara Juninha. Uigraniji su, Guardiolin sljedbenik Gurban Gurbanov uštimao je taj orkestar iz Bakua gotovo do zicera koje su stvarali, ali ni kolosalne nisu zabili.

Dinamu su se, pritom, ponovile stare slabosti u branjenju međuprostora, koje su dodatno bile potencirane azerskim probijanjem desnog boka Modrih gdje je Pierre-Gabriel često ostajao jedan na dvojicu jer Pjaca se nije pravodobno vraćao. Qarabag je igrao, a Dinamo trčao za njima. Međutim, nogomet zna biti surov i prekrasan, za goste je bio prvo, za Dinamo drugo, kad su se ispucali na scenu je stupio maksimirski superheroj Sandro Kulenović, čiji su jučerašnji golovi bili sjajna izvedba u prvom i postavljanje u drugom slučaju.

Odigrao je utakmicu života, igra u formi u kakvoj ga nikad nismo gledali, za pola sata je zaslužio najmanje devetku, a ako ovako nastavi i izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić mogao bi početi razmišljati o njemu.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Kulenović je Jakirovićev veliki dobitak i džoker. Baturina i on djeluju kao nekad Modrić i Benzema.

Linker
05. rujan 2024 11:15