RONALD GORSIC Cropix
ODUŽIO SE POVRATAK

Neizvjesnost oko Petkovića: Dinamovci jednu stvar rade već godinama. I to uglavnom ne završava dobro

Hrvatski reprezentativac je navodno, uz dozvolu Ante Čačića, krenuo po neke druge, alternativne metode...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. travanj 2023. 11:12

Situacija s Brunom Petkovićem i dalje nije dobra. Kao što smo pisali prije otprilike dva tjedna, ozljeda unutarnjih ligamenata koljena jest mnogo kompliciranija nego što se mislilo u prvi trenutak. Trebao je po nekim prognozama jučer startati s trčanjem, ali čini se da je to još uvijek nemoguća misija, treba koljeno, ali i mišiće nakon provedenih terapija vratiti u adekvatno stanje.

Naime, mišići atrofiraju nakon što se ništa ne radi, to je sasvim logično. Tako da Petković sigurno neće biti spreman za utakmicu sa Slaven Belupom koja se ovog vikenda igra u Maksimiru. Teško je vjerovati i da će biti spreman za ogled u Puli protiv Istre 1961 22. travnja.

Ima tu jedna priča koja nije svojstvena samo za Dinamo, već i za mnoge druge klubove. Mnogi igrači u najboljoj namjeri, želeći se što prije oporaviti, odlaze na liječenje koje nije locirano i vezano za klupske ambulante i klupske liječnike. Posežu za nekim metodama oporavka koje nisu one koje se upotrebljavaju u klubu, pa se stvari nekad znaju zakomplicirati. Naši izvori tvrde da je i hrvatski reprezentativac Petković uz dozvolu bivšeg trenera Ante Čačića, krenuo po te neke druge, alternativne metode oporavka. Ne možemo naravno ustvrditi da one ne pomažu, ali činjenica jest da Petkoviću to nije pomoglo i da je njegov povratak na teren za sada neizvjestan.

Slična je situacija i s Boškom Šutalom, koji se liječi izvan svih mogućih termina koji su se predviđali za njegov povratak. Boško je također u želji da što prije ozdravi završavao na nekim drugim adresama tražeći pomoć, a vidite još se nije vratio. Dinamo je u ponedjeljak potvrdio da niti neće do kraja sezone. Nije to naravno slučaj samo s Petkovićem ili Šutalom, dugi niz godina igrači Dinama, ali i drugih klubova po nagovoru tko zna koga sve ne, pokušavaju skratiti vrijeme oporavka odlazeći kod nekih drugih liječnika ili nadriliječnika, koji čak nemaju niti liječničke diplome. I to uglavnom ne završava dobro.

Dinamova liječnička služba u kojoj rade vrhunski liječnici uz pomoć vrhunskih fizioterapeuta je uvijek svih tih silnih godina bila najbolje mjesto za rješavanje ozljeda, terapija, oporavka... Međutim, često je to teško objasniti igračima i njihovim savjetnicima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 13:58